Bursa İnegöl Devlet Hastanesi Ceo'su Hayrettin Göçmen, “Acil polikliniğe günde ortalama bin 500 hasta geliyor, bizim en büyük problemimiz acil polikliniğinde yaşanıyor, nedeni ise acil hasta olmadığı halde, polikliniğe gitmesi gereken kişilerin acil polikliniği tercih etmesi." dedi.

Bursa İnegöl Devlet Hastanesi yönetimi, yeni açılan hastanesi ile ilgili sorunları ele almak için yerel ve ulusal basınla kahvaltıda bir araya geldi.
Basın mensuplarının soruları üzerine hastane yönetimi adına açıklamalarda bulunan Hastane Ceo'su Hayrettin Göçmen, “İnegöl Devlet Hastanesi, çevre il ve ilçe hastanelerine göre daha büyük ve kapsamlı. Hastanemizin şu anda bütün poliklinikleri hizmet vermektedir. Personel yetersizliğinden dolayı tam kapsamlı hizmete açılamamış olan yoğun bakım ünitesi, personel temini sağlandığından dolayı 20 yataklı olarak hizmet vermektedir. Yapım aşamasında imari olarak bazı problemlerimiz var, örneğin acil polikliniğin ana giriş kapısı, tuvalet ve zeminde biriken su ile ilgili sıkıntılarımız var, bunları ilgili müteahhit firma ile görüşerek çözmeye çalışıyoruz.'' dedi.

Yaşanan sıkıntılara da değinen Göçmen, şöyle konuştu: “Acil polikliniğe günde ortalama bin 500 hasta geliyor, bizim en büyük problemimiz acil polikliniğinde yaşanıyor, nedeni ise acil hasta olmadığı halde, polikliniğe gitmesi gereken kişilerin acil polikliniği tercih etmesi. Bu hastalar nedeniyle gerçekten acil olan hastalarla yeterince ilgilenilemiyor. Bu hastalardan ricamız, kendi mahallelerinde bulunan sağlık ocaklarını veya hastane içerisinde bulunan poliklinikleri tercih etmesidir. Hastane yönetimi olarak İnegöl halkından isteğimiz hastane hakkında önerisi veya şikayeti olan konu ile alakalı bize ulaşarak şikayetini iletmesidir.''