Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesinde Devlet Hastanesi Başhekimliği tarafından, Büyükşehir İtfaiye Müdürlüğünün ortaklaşa gerçekleştirdiği yangın tatbikatı, gerçeğini aratmadı. Tatbikat öncesinde hastane yönetimi, itfaiye müdürlüğü ekipleri ile tarafından hastane personeline yangın, yangın çeşitleri ve yangın tüpleri hakkında bilgi verdi. Daha sonra Hastane Başhekimliği girişinde yangın tatbikatı gerçekleştirildi.

Temsili olarak yakılan ateşin ardından olay yerine gelen hastane personeli itfaiye çavuşları gözetiminde yangın tüplerini kullanarak yangını söndürdü. Yangın tüplerini kullanmadan mutlaka yere 1-2 kere vurulmasını gerektiğini belirten itfaiye çavuşu yangın söndürürken yere vurulmayan tüplerin çabuk bitebileceğini belirtti.

Hastane Müdürü Burak Noyan Binboğa da tatbikat sonrası yaptığı açıklamada, yangınlara ve afetlere karşı hazırlıklı olmak amacıyla tatbikat yaptıklarını belirterek, "Tatbikatta, yangın ve afetlerde ne tür tedbirler alınabileceğini görmüş olduk. Gerçeğe yakın bir tatbikat gerçekleştirdik. Bu bağlamda kendimizi olası bir durumda neler yapabileceğimiz konusunda test ettik. Bir miktar eksiklerimiz var ama hazır olduğumuzu gördüm, eksiklerimizi de en yakın zamanda gidererek İtfaiye Müdürlüğü ile beraber kendimizi olası afetlere karşı hazırlayacağız" dedi.

Binboğa, yapılan tatbikatların eksikliklerin görülebilmesi açısından önemli olduğunu belirterek, "Zaman zaman yapılan bu tatbikatların zorluk derecesini sürekli artırarak, bir öncekinden de ders çıkararak sürekli yapılmasında fayda var" ifadelerini kullandı.

Afetlerin her an gelebileceğini ifade eden Binboğa, "Bu tür tatbikatlar yaşanabilecek afetler karşısında alınacak tedbirler ve eksiklerin görülmesi açısından son derece önemli. Ayrıca bu tatbikatlarla kurumlar arası koordinasyonu ve hastane personelinin hareket kabiliyetini de ölçmüş oluyoruz." dedi.