Diyarbakır Ziraat Odası Başkanığı’na seçilen Mehmet Demir, çiftçiye her türlü yardımın sağlanacağını söyledi. Demir, gübre ve toprak tahlili için laboratuvar kurulacağını açıkladı.

Diyarbakır Sur Belediyesi Eş Başkanı Seyit Narin, önceki gün Ziraat Odası Başkanlığı’na seçilen Mehmet Demir ve yönetimini ziyaret etti. Belediye yöneticilerini kapı önünde karşılayan Demir, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, kendisini bu göreve layık gören bütün çiftçilere teşekkür etti. Çiftçiler için daha gayretli çalışacağını dile getiren Demir, "Çiftçilerimizin sorunlarını dile getirerek çözüme kavuşturacağız. Ben ve ekibim bu güvene layık olmaya çalışacağız. Bu seçimde kazanan çiftçilerimiz olmuştur. Buradan herkese teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Ziraat Bankasını çiftçileri destekleme konusunda yetersiz bulduğunu söyleyen Demir, "Tarımımızın en önemli sorunlarından ve gündem maddelerinden biri de tarımsal destekler konusudur. Tarıma verilecek doğru ve yeterli destekler, birçok üründe üretim, verimlilik, kalite ve standartın artmasını sağlayacaktır. Tarım, önemli bir istihdamdır. Çiftçilerin geçimini sağlayan stratejik bir sektör durumundadır. Banka çiftçilerimize desteklemeyi zamanında yapmıyor. Örneğin birinci ayda vermesi gereken desteği dördüncü ayda veya sonraki aylarda veriyor. Böyle de olunca çiftçilere hiçbir faydası olmuyor. Bunun önüne geçmemiz lazım. Başkanlık olarak bu konu üzerinde duracağız, toplantılar yapacağız. Gübre ve toprak tahlili için laboratuvar kuracağız." şeklinde konuştu.

Diyarbakır Sur Belediyesi Eş Başkanı Seyit Narin ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Ziraat Odası’nın en büyük çiftçi kuruluşu olduğunu anlatan Narin, yerel yönetimler olarak ziraat odalarına gereken önemi vermeye çalıştıklarını belirtti.