Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, şehre doğalgaz verilmesi için çalışmaların sürdüğünü ve Osmaniye'de doğalgaz abone sayısının 14 bine yaklaştığını söyledi. Başkan Kara, "2009 yılında göreve geldikten sonra şehre doğalgaz verilmesi için çalışmalara başladık. Osmaniye'de 2009'dan bugüne kadar doğalgaz ile tanışan abone sayısı 13 bin 815 kişiye ulaştı." dedi.

Doğalgaz çalışmalarının yolların bozulmasına neden olmasına rağmen bu yatırımın Osmaniye'de yayılması için her şeyi göze aldıklarını ifade eden Osmaniye Belediye Başkanı Kara, Aksagaz ile gerekli yatırım planlamasının yapıldığını ifade etti.

Kara, "Asfaltlama çalışmaları ile doğalgaz gibi altyapı çalışmalarının koordineli gitmektedir. Aksagaz’ın yaptığı çalışmalarda 23 bin 980 konutun kapısına doğalgaz hat bağlantısı yapılmış durumdadır. Yapılan çalışmalar sonucunda şuanda yaklaşık 55 bin konutun doğalgaz alabilmesini sağlayacak altyapı çalışması bitmiş durumdadır." dedi

Belediye Başkanı Kadir Kara, il merkezinde toplam 178 kilometre doğalgaz hattı döşendiğini ve bu yıl sonuna kadar bu rakamın 200 kilometreye ulaşmasının planlandığını sözlerine ekledi.