HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, asgari ücretlilerin ülkenin yüzde 80 varlığını alınteriyle ürettiğini belirterek, "Ülkenin vergilerinin yüzde 70'i de bu şekilde toplanıyor. Neredeyse gelirinizin yüzde 40'ını zaten peşin gelir vergisi olarak sizden kesiyorlar. Yani siz, vergisi ödenmiş helal parayı, o küçücük miktarı bile harcarken vergi ödüyorsunuz. Ekmek almaya gittiğinizde vergi ödüyorsunuz, minibüse bindiğinizde, telefonla konuşurken, arabanıza yakıt aldığınızda, bir çorap aldığınızda bile vergi veriyorsunuz. Yani nefes almak bile artık vergili bu ülkede. Madem vergileri topladın, o para dağıtılırken adaletli davranman lazım." diye konuştu.

HDP Balıkesir İl Başkanlığı tarafından düzenlenen miting, Kuvay-i Milliye Meydanı'nda yapıldı. Öğle saatlerinde İzmir'den karayoluyla gelen Demirtaş, seçim otobüsünün üzerinde partililerine hitap etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik eleştirilerde bulunan Demirtaş, yoldan geçen bazı vatandaşların sataşması üzerine partililerden sağduyulu davranmalarını istedi. Genel Başkan Demirtaş, Türkiye'nin bütün yoksulları, bütün emekçileri, bütün ezilenleri ve yok sayılanları olarak yollara düştüklerini, 81 vilayete aynı mesajı taşıdıklarını söyledi. Büyük insanlık mesajını ulaştırmak için yollarda olduklarını ifade ederek, "7 Haziran'da seçime gidiyoruz. Unutmayın, yapacağınız tercih sadece bir partiyi seçmek ve kimlerin milletvekili olacağının çok ötesinde bir tercih ve seçim olacak. Ya özgür, demokratik, eşitlikçi, adil bir yaşam ve Türkiye'nin her yerinde hiç kimsenin korkmadan, birbirinden çekinmeden, kimliğinden, mezhebinden, dininden dolayı horlanmadan yaşayacağı bir ülke ya da diktatörlük ve tek adamlık sultası ve onun baskısı altında inleyen bir ülke tercihinde bulunulacak. Aslında seçime iki parti giriyor, biz ve diktatör yanlıları. Yani ezilenlerin partisi, çalışanların partisi, alınteriyle üretenlerin, namusuyla yaşayan, helal lokma yiyenlerin partisi, bir de hırsızların, soyguncuların, talanların partisi." dedi.

"Ülkede hırsızlık, yolsuzluk olmasın, inanın ki israf, lüks olmasın, değil emekliye bin 800, 3 bin 600 lira verseniz bile ülkenin kaynağı bitmez." diyen Demirtaş, Türkiye'nin dünyanın en zengin coğrafyalarında bulunduğunu kaydetti. Hükümetin hayvancılığı ve küçük üreticiyi bitirmek için elinden geleni yaptığını iddia eden Selahattin Demirtaş, şöyle devam etti: "Her yerde sanayileşme, her yerde büyük fabrikalarla büyük tarımsal yatırımlara ancak prim veriyorlar. Geçimlik tarım çiftçisi ve işçisini bitirmeye çalışıyorlar. Nedir bundan istenen amaç? Siz burada küçük üretici, küçük çiftçi olun istiyorlar. İşsiz kalın, gidin fabrikaların kapısında ucuz işçi olun ki içerideki işçi de çok bağırıp çağırmasın, hakkını aramasın. Bu nedenle tarımı da hayvanlığı da bitiyorlar, bitirmeye devam edecekler. Zeytincilik yapmayın istiyorlar. Onların umurunda değil. Bütün tarım arazilerini imara açıyorlar. 1/1000'lik imar planıyla Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Çanakkale bölgesini kapsayan bu planla bütün sahil kesimlerindeki turizm bölgelerini, doğal sit alanlarını yatırıma açacaklar. Sizi ancak o lüks otellerin bulaşıklarını yıkayın, sıvasını yapın, inşaatlarında çalışın diye değerlendirecekler. Yoksa o lüks oteller, siz tatil yapın diye yapılmıyor. Biz buna karşıyız işte." Emekçiden yana olanların çılgın olarak nitelendirildiğini söyleyen Demirtaş, "İstanbul Boğazı'na alternatif bir kanal yapacak olanlar çılgın olmuyor, onlar akıllı oluyorlar, emekçiden yana olanı çılgın alarak niteliyorlar. Buysa çılgınlık, vallahi çılgınız. Biz halktan yanayız. Emekçiden yana olacağız." dedi. Partisinin seçim vaatlerini anlatan Demirtaş, özellikle kadınlara yönelik çalışmaları hakkında bilgi verdi.