Yozgat Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. İsmail Kurca, insanlara sağlık hizmeti veren hastanelerin kar gütmeyen kurumlar olduğunu söyledi.

Yozgat Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine bağlı hastanelerde görevli idari mali müdür ve mali hizmetlerde çalışan personellere Malzeme Kaynakları Yönetim Sistemi (MKYS) ve Tek Düzen Muhasebe Sistemi (TDMS) hakkında seminer verildi.

Seminerde; kamu hastaneleri bünyesinde bulundurulan ameliyat gereçleri, ilaç, tıbbi malzeme ve bunun benzeri her türlü stok edilebilir malzemelerin verilerini, hastanene içeriğinden, bilgi aktarımı, muhasebe işleri ve bu bilgilerin kayıt edildiği sistemler hakkında bilgi verildi.

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op.Dr. İsmail Kurca, hastanelerin kar gütmeyen kurumlar olduğunu ifade etti. Dr. Kurca, “Geliriniz giderini karşılamalı bu nedenle aldığımız bütün gerekli malzeme, kazançlarımız ve harcamalarımızı sıkı bir şekilde takip etmek zorundayız. Bu nedenle Sağlık Bakanlığı’nın oluşturduğu Malzeme Kaynakları Yönetim Sistemi (MKYS) ve Tek Düzen Muhasebe Sistemi (TDMS)’ne verileri doğru ve zamanında girmek zorundayız. Belirli aralıklarla güncellemeler gerçekleşmekte, sistemler yenilenmekte olduğundan mali hizmetlerde çalışan yönetici ve personellerimize dönemsel eğitim ve seminer vermekteyiz.” dedi.