Demokratik Sol Parti (DSP) Manavgat İlçe Başkanı Ahmet Çakmak da Bursa Vali Yardımcılığı'na atanan Kaymakam Emir Osman Bulgurlu'nun ayrılış yazısını 'fazlasıyla siyasi' diyerek iade etti.

DSP İlçe Başkanı Çakmak, bir mülki idare amirinin böyle bir ayrılış yazısı yazmasını kabul edilemez bulduklarını söyledi. Ülkenin çok partili sisteme geçtiği süre içinde ilk defa vali ve kaymakamların AK Parti iktidarı döneminde siyasileştirdiklerini belirten Çakmak, Kaymakam Bulgulu'nun da görev yaptığı süre içinde bir ile vali olabilme uğruna siyasi iktidarın ilçe başkanı gibi davranarak herkese eşit olması gereken bir kurumu yıprattığını savundu.

Bir mülki idare amirinin başka bir yere giderken Antalya'da AK Parti siyasetinde etkili 2 isme teşekkür etmesinin garip bir durum olduğunun altını çizen Çakmak, "Bulgurlu, Manavgat'a ilk atandığında da 2 AKP'li isme teşekkür etmişti. Dört yıl sonra yine 2 isme teşekkür ederek Manavgat'tan ayrıldı. Bulgurlu, görev yaptığı süre içinde hep siyasi davrandı. AKP'li bakanların yanından hiç ayrılmadı. Eski Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta'yı AK Parti Manavgat İlçe Başkanlığı kongresinde kongre salonuna kadar yanında bulundu. Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül'ün milletvekili seçimlerinde yanında bulundu. Dört yıl süresince hep siyasi davrandı. Ayrılış yazısını fazla siyasi bulduğumuz için geri iade ettik." diye konuştu.