DSP Antalya 2. sıra milletvekili adayı Ahmet Çakmak, cumhuriyet tarihi süresince toplumun bir kesimine karşı böylesi ötekileştirmenin hiç olmadığını söyledi.

Ahmet Çakmak, 7 Haziran seçimleri kapsamında Antalya'nın Akseki, İbradı ve Manavgat'ta seçim çalışmalarını sürdürüyor. Seçim çalışmalarında halkla kahvede yaptığı sohbetlerde vatandaşların Bülent Ecevit, Süleyman Demirel, Turgut Özal, Necmettin Erbakan, Tansu Çiller, Yıldırım Akbulut, Mesut Yılmaz, Erdal İnönü, Murat Karayalçın, Alparslan Türkeş ya da Devlet Bahçeli'nin iktidarları döneminde hiçbir zaman böylesine toplumun kutuplaştırılmadığını söylediklerini belirten Çakmak, siyasi iktidarın, kendisi gibi düşünmeyen herkesi iktidarda kalma adına kutuplaştırdığını anlattı. Çakmak, bunun da toplumda onarılması yaralar açtığını kaydetti.

Kuvvetler ayrılığı ilkesinin yok edildiğini, yasama, yürütme ve yargının tek kişinin elinde olduğunu vurgulayan Çakmak, "Halkımız ülkemizin geldiği bu durumdan çok endişeli. İnsanların gözlerinde karamsarlık hakim. İnsanlar böylesi bir dönemi ilk defa yaşıyoruz diyerek korkularını dile getiriyor. Anayasaya göre kin, nefret, ötekileştirme söylemleri suç olmasına karşın siyasi iktidar bu suçu işlemekte beis görmüyor. Halkımız 7 Haziran'da her türlü ayrımcılığa, kutuplaştırma ve ötekileştirmeye sandıkta dur deneceğine yürekten inanıyoruz." açıklamasında bulundu.