Demokratik Sol Parti (DSP) Antalya İl Başkanı Metin Oktay, "Analar ağlamasın diyenler şimdi milletimizi ağlattı. Milletçe ağlıyoruz." dedi.

Metin Oktay, Manavgat'ta İlçe Başkanı Ahmet Çakmak'la birlikte yaptığı açıklamada, teröre karşı ulusça ortak tavır alınması gerektiğini vurguladı.

7 Haziran seçimleri sonrası artan terör olaylarının yegane sorumlusunun 13 yıldır ülkeyi yöneten AKP hükümeti olduğunun altını çizen Oktay, herkesin 7 Haziran seçimleri sonrası, halkın ülkeyi yönetenlere ne oldu da bir anda terör olayları artarak bu duruma geldiği sorusunu sorduğunu ifade etti.

Siyasi iktidarın, 3 yıl önce başlattığı sözde çözüm süreci içeriği ve ne olduğu konusunda kamuoyunu aydınlatmadığının altını çizen Oktay, şunları kaydetti: "Analar ağlamasın diye başlatılan sözde çözüm süreciyle artık günümüzde babalarda, gelinlerde, kardeşlerde, dayılarda, amcalarda, teyzelerde, babalarda sözün özü milletçe ağlıyoruz. Çözüm süreci çözüm süreci diye halka her şeyi dikte ettirenler bugün ne oldu da bir anda farklı söylemler söylemeye başladılar. Aman çözüm süreci bozulmasın diyerek terörün dallanıp budaklamasına göz yumanlar bugün hamasi nutuklar atarak halka karşı gözboyacağılığı yapılıyor. Bugün analar ağlıyorsa bunun yegane sorumlusu AKP hükümetidir. Biz DSP olarak 2002 yılında ülkemizi sıfır terörle teslim ettik. Her gün polis ve askerlerimizin hain saldırılarla şehit olmaları yüreklerimizi sağlıyor. Ulusça derin üzüntü içindeyiz. Akan kanın yegane sorumlusu 13 yıldır ülkeyi yöneten AKP iktidar.Birileri şehitlerimiz üzerinde siyaset yaparak kendi iktidarlarını sürdürmek istiyor. Milletimiz geçmişte olduğu gibi günümüzde de kan ve gözyaşı siyasetinden beslenenlere prim vermeyecektir."

Ülkenin bir kişinin hırsına bağlı karanlığa doğru sürüklediğini belirten Oktay, Cumhuriyet tarihi süresince hukukun ayaklar altına alındığı ve yüksek mahkeme kararlarının tanınmadığı ve böylesi keyfi uygulamaların olduğu bir dönemin olmadığını vurguladı. Siyasi iktidarın yargı kararlarını tanımayarak anayasal suç işlediğini belirten Oktay, iktidar hangi cambazlığı ve algı operasyonunu yaparsa yapsın 17-25 Aralık'ın yolsuzluk ve rüşvet operasyonunda ortaya saçılanların üstünü kapatamayacağını, eninde sonunda bağımsız yargı karşısına çıkarak hesap vermekten kaçamayacaklarının altını çizdi. Oktay, sözlerini şöyle sürdürdü: "Daha kısa süre öncesine kadar 'üstünlerin hukukundan hukukun üstünlüğüne geçeceğiz' diyenlerin ülkede sivil darbe yaparak kendilerinin nasıl bir sistem kurduklarını gördük. İleri demokrasi diyenlerin ülkemizi totaliter bir rejime dönüştürdü. Ülkemizin kaderini bir kişinin ağzından çıkan sözler belirliyor. Bir kişi ne derse o oluyor."