Bursa Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi'nin temelini mayıs ayında atacaklarını açıkladı.

Dündar, 6 yıllık faaliyetlerini anlattığı ‘6. Yılın Ardından’ konulu basın toplantısını Soğanlı Kültür Merkezi'nde gerçekleştirdi. 2009 yılından bu güne yaptığı çalışmaları anlatan Dündar, ilçenin 815 bine ulaşan nüfusu ile Türkiye’nin en büyük 4. ilçesi olduğunu hatırlattı.

“HEDEFLERİMİZİ İKİYE KATLADIK”

Osmangazi’de ilk dönem belirledikleri 5 otopark hedefini 10’a, 3 Yaşam Merkezi ve pazar alanı hedefini 7’ye çıkarttıklarını söyleyen Dündar,
şunları dile getirdi: “Sahip olduğumuz tarihi mirası tek tek ayağa kaldırdık. Yaptığımız restorasyonlar ile çarşılarımız yenilendi, yeniden cazibe merkezi oldu. İnşa ettiğimiz kültür merkezleri ile üreten, düşünen, çalışan Osmangazi’nin temellerini attık. Ulaşım sorunu olmayan, yolları güzel, caddeleri geniş, sokakları aydınlık bir Osmangazi için, 5 yılda 58 kilometre imar yolu, açtık. 72 çıkmaz sokağı çıkar hale getirdik. 7'den 77'ye herkes spor yapabilsin diye Osmangazi'ye 16 yeni spor tesisi yaptık. Bu tesislerimizde yetişen 485 şampiyon sporcumuz ile Türkiye'nin gururu Bursa'nın yıldızı olduk.”

Hizmet alanı oluşturmak için 5 yılda 2 milyon metrekare alan kamulaştırdıklarını ve 225 milyon TL kamulaştırma için kaynak kullandıklarını vurgulayan Dündar, ilçenin geleceğini kurmaya çalıştıklarını kaydetti.

Hazırladıkları 16 vizyon proje konusunda bilgi veren Dündar, Bağlarbaşı Ziraat Parkına yapılacak Adrenalin Parkı ile gençlere ve adrenalin tutkunlarına imkan sunacaklarını kaydetti. Dündar, çalışmaların sürdüğünü ifade etti. Çocuk Dünyası, Bilgi Evleri, Aile Rehberlik Merkezleri, Kaliteli Yaşam Merkezi, Ekolojik Yaşam Merkezi, Osmangazi Gösteri Merkezi, Atletizm Salonu, Uludağ Endemik Parkı, ‘Her Köye Park ve Spor Alanı’, Tarihi Kedili Tekke, Bursa Evleri Kültür Adası gibi projeleri anlatan Dündar, Pazar Pazarı’nın kaldırılarak 2 kapalı Pazar yeri yapılacağını ifade etti.

YUNUSELİ HAMİTLER YOLU, 40 METRELİK BULVAR

Dündar, Yunuseli- Hamitler yolunda yürütülen 40 metrelik bulvar çalışmasını şöyle anlattı: “Bulvar çalışmamız tamamlandığında terminalden gelen araçlar trafiğe takılmadan kolaylıkla Mudanya yoluna ulaşmış olacak. Bu bölgemizde 7 bin 500 metrekare alanda kamulaştırma yaptık. Altyapı çalışmaları tamamlanan bulvar, Nisan ayı sonunda hizmete girecek. Tamamlandığında, Türkiye’de, önce altyapı çalışmaları tamamlanan ve bir daha kazılmayacak ilk bulvar olacak.”

SOĞANLI KENTSEL DÖNÜŞÜMÜN TEMELİ MAYIS AYINDA ATILACAK

Panorama Bursa 1326 projesinin Kamberler Parkı’nda yapılacağını belirten Dündar, kentsel döşünüm konusunda ise şunları dile getirdi: “Öncelikli olarak çalıştığımız Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi, Demirkapı Kentsel Dönüşüm Projesi ve Kent Meydanı Kentsel Dönüşüm Projesi, sadece Osmangazi’ye değil, Bursa’ya da vizyon kazandıracak ve yürütülecek birçok kentsel dönüşüm planının lokomotifi olacak önemli çalışmalardır. Bölgeye bin 555 daire ve 175 dükkan yapılacak. Bursa’nın özgün mimarisini sergileyeceğiz. Mayıs ayı içinde temelini atıyoruz. 42 hektar alanda çalışmalar devam ediyor. Biz ilçemizin gününü kurtarmaya değil, 30 yıllık geleceğine yatırım yapıyoruz.”

Dündar, Osmangazi’de, geçtiğimiz dönem 1166 proje hayata geçirdiklerini, bu yıl hedeflerinin 2 binlere ulaşmak olduğunu sözlerine ekledi.