Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Antalya İl Müdür Yardımcısı Nevzat Özer, günümüzde ailelerin en önemli sorununun, gelişen teknolojinin de katkısıyla çocuklarına yeteri kadar vakit ayırmaması olduğunu olduğunu söyledi.

Aslında çocuklara zaman ayırmak kavramının yanlış bir kavram olduğunu belirten Özer, ebeveynlerin, iş dışında birinci önceliklerinin çocukları olması gerektiğini kaydetti.

Özer, Antalya Manavgat'ta Barut Hotels Arum çalışanlarına 'Çocuk Haklarının Korunması ve İstismarının Engellenmesi' semineri düzenlendi. Seminere 300 otel personeli katıldı. Ebeveynlerin çocuklarıyla her daim ilgilenmelerinin önemine işaret eden Özer, "Önceliğimiz, çocuklarımız olmalı. Çocuklarımız bazı şeyleri yanlış yapabilir. Bizler de çocuk olduğumuzda bir çok şeyi yanlış yaptık. Ne olursa olsun onlara anlayışla yaklaşmalıyız. Hatalı olan davranışlar karşısında çocuklarımıza doğruları bıkmadan usanmadan anlatmalıyız. Çocuklarımızın yaptıkları hatalarda kızdığımız kadar, onların iyi davranışları da ödüllendirmeli ve teşvik etmeliyiz." diye konuştu.

Anne ve baba olmanın insanlar için bazen yaşam hakkından da önce geldiğini belirten Özer, "İnsanların öyle zaman oluyor ki çocuklarını hayatta tutabilmek için kendi hayatlarından vazgeçebilir. Her anne ve babanın çocuğu için yapamayacağı fedakarlık yok. Biz, kendi yaşamımızdan bile vazgeçebileceğimiz kadar çok önemsediğimiz çocuklarımızın daha iyi yetişmeleri için ne yapıyoruz? Onlara ne kadar ilgi gösteriyoruz? Onların haklarını biliyor muyuz?" dedi.

Çocukların ebeveynler için tartışmasız şekilde çok önemli olmasına rağmen onları birey olarak kabul etmekte anne ve babaların zaman zaman zorlandığını belirten Özer, "Halbuki, her çocuk farklı bir bireydir. Kendilerine ait bir dünyaları vardır. Hayata bakış açıları vardır." ifadesini kullandı.