Çanakkale Savaşları üzerine çeşitli çalışmalar yapan yazar Hasan Hüseyin Maltepe, Çanakkale Savaşı'nda ecdadın kahramanca göstermiş olduğu fedakarlıkları bugünkü nesle iyi anlatmak gerektiğini söyledi.

Mersin’in Mut ilçesinde eğitim faaliyetinde bulunan Özel Yıldırımhan İlköğretim Mutlu Koleji Çanakkale’ye özel bir program düzenledi. Programa gelen davetlileri kapıda bekleyen öğrenciler asker kıyafeti ile karşıladı. Okulun Atatürk büstü önünde Çanakkale savaşına Mut ilçesinden katılan ve şehit düşen 46 askeri simgeleyen mezar taşları sergilendi. Mutlular dan büyük ilgi gören anıtın başında iki öğrenci asker hazır bekledi. Daha sonra enstalasyon sergisi gezildi. Konferans öncesi öğrenciler Çanakkale Savaşı hakkında şiirler ve şarkılar okudu.

Çanakkale Savaşı hakkında konferans veren Yazar Hasan Hüseyin Maltepe, Çanakkale’de ecdadımızın akıttıkları her damla mübarek kanda, toprağa düşen kemikte hepimizden bir parçanın var olduğunu kaydetti. Maltepe, Çanakkale Savaşı'nın diğer savaşlara benzemediğini belirterek, "Burada bir var oluş yok oluş savaşıydı. İtilaf devletleri Çanakkale’yi geçseydi, bugün Anadolu da olmayacaktık. Allah çok şükür ecdadımız kahramanca ve fedakarca vermiş olduğu mücadele sayesinde bugünlere geldik. Biz Çanakkale Savaşı'nda millet olarak, düşmana hem kahramanlık, hem de insanlık dersi vermiş olduk. Bununla alakalı çok sayıda yaşanmış hikaye mevcuttur. İngilizler esirlerimize kötü davranırken, biz ekmeğimizi paylaşmışız. Geçmişinden ders alan milletler, geleceklerinde bahtiyar olanlardır. Bizlere düşen, gelecek nesillerimizi tarihini bilen ve ondan ders alan eğitimli insanlar olarak yetiştirmektir. " diye konuştu