İki Cihan Serveri Yüce Peygamberimiz Hazreti Muhammed Mustafa(S.A.V.)’in dünyaya teşriflerinin 1444. yıldönümü kutlamaları kapsamında Nevşehir’in Acıgöl ilçesinde düzenlenen etkinlik düzenlendi. Acıgöl 4 Temmuz Ortaokulu öğrencilerinin başarı ile gerçekleştirdiği Kutlu Doğum Haftası etkinliği Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Etkinlikte öğrenciler Peygamberimizin hayatını anlattı, duydukları özlemi şiir, ilahi ve naat-ı şeriflerle dile getirdi.

İlçe Müftüsü Muharrem Evirgen, etkinlik kapsamında öğrencilerin sunumunu beğeni ile izlediğini belirterek, “Böyle temiz yürekli çocuklarla kendimi Mekke sokaklarında o dönemlerde yürüyormuşum gibi hissettim.” sözleriyle değerlendirdi.

Etkinlikte, 4 Temmuz Ortaokulu öğrencileri Peygamberimiz için 6 hatim indirirken, ilçe Müftüsü Muharrem Evirgen tarafından indirilen hatimlerin duası yapıldı. Kutlu Doğum Haftası nedeniyle öğrenciler arasında düzenlenen yarışmada dereceye giren öğrencilere de Acıgöl İlçe Milli Eğitim Müdürü Rüstem Acar tarafından hediyeleri takdim edildi.