Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (EĞİTİM-SEN) üyeleri, ülke genelinde olduğu gibi Kayseri’de de 1 günlük iş bıraktı. Sendika binasından Cumhuriyet Meydanı’na yürüyen eğitimciler, basın açıklaması yaptıktan sonra halaylar çekerek 1 günlük iş grevi yaptı.

Kayseri’de Sivas Caddesi’nde bulunan sendika binasında toplanan Eğitim Sen üyeleri, Cumhuriyet Meydanı’na yürüyüşe geçti. Meydan’a kadar hükümeti eleştiren sloganlar atarak yürüyen eğitimciler, burada bir basın açıklaması yaptı. Grup adına konuşan Eğitim Sen Kayseri Şube Başkanı Ulaş Apaydın, "12 Eylül darbeci zihniyetinin günümüzdeki temsilcisi olan AKP, eğitim sistemi başta olmak üzere toplumsal yaşamın bütün alanlarını kendi siyasal ve ideolojik hedefleri doğrultusunda tekçi, baskıcı ve otoriter uygulamalar üzerinden tüm topluma dayatmaktadır." dedi.

Apaydın, AK Parti hükümetinin eğitimden sağlığa hukuktan toplumsal yaşama kadar izlediği politikalar, yıllardır adım adım hayata geçirilen parti-devlet bütünleşmesi uygulamalarıyla tehlikeli bir aşamaya geldiğini iddia etti. Çocuklarının ve ülkenin geleceğinden endişe eden veliler, eğitim ve bilim emekçileri olarak bir günlük uyarı boykotu ve iş bırakma eylemi gerçekleştirdiklerini ifade eden Apaydın, “Çocuklarımızın ve öğrencilerimizin geleceğimize sahip çıkmayı sürdüreceğimizi kamuoyuna duyuruyoruz.” diye konuştu.

Eylem sırasında üyeler, “Parasız eğitim için grevdeyiz”, “Çocuklarımızın geleceği çalınmasın diye grevdeyiz”, “Tüm dayatmalara, baskılara, karanlığa karşı boykottayız.” yazılı dövizler taşıdı. Memurların eylemine, CHP İl Başkanı Mustafa Ayan da destek verirken, basın açıklaması sonunda memurlar birlikte davul zurna eşliğinde halay çekti.