MHP'den resmi aday adaylık başvurusunu yapan Aslan Karanfil, Türkiye'de ekonominin inşaat sektörüne, istihdamın ise taşerona emanet edildiğini söyledi.

Seçim çalışmaları kapsamında Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ) Samsun İl Temsilciliği'ni ziyaret eden Karanfil, burada Türk-İş İl Temsilcisi Nakif Yılmaz ve bağlı sendikaların şube başkanları, üyeleri ile bir araya geldi. Sohbet havasında geçen görüşmede Karanfil, çalışma hayatının sorunları ve ekonomi ile ilgili olarak, "Gösterilmeye çalışılan tüm pembe tabloya rağmen ekonomimizin durumu maalesef iyi değil. Hatta bugün büyük bir kriz olmamışsa bunun sebebi uygulanan ekonomik politikalar değil, dünyada petrol fiyatlarının düşmesidir. Bu kırılgan durum vatandaşımızın cebine her geçen gün daha fazla yansımaktadır. Ekonomiyi inşaat sektörüne, istihdamı taşerona havale ederek sorunları çözmüş değil ötelemiş olursunuz." dedi.

"MİLLETİN POPÜLİZME KARNI DOYDU"

Asgari ücretli bir ailenin her öğün çay simit yediği durumda bile eline geçenle ay sonunu getiremediği, 14 ayda 2 bin 160 işçi ölümünün yaşandığı bir ülkede verilerle oynayarak, pembe tablolar çizerek kimsenin kandırılamayacağını söyleyen Karanfil, "Yıllarca binin üzerinde personeli olan kurumlarda idareci olarak görev yaptım. İş idaresi anlamında öğrendiğim en önemli şey çalışma hayatında iç barış varsa orada verim olur, üretim olur, huzur olur. Bu da işçiye, insanca yaşayabilmesi için hakkını vermekle olur. Günübirlik, popülist yaklaşımlara artık herkesin karnı tok." diye konuştu.

Türk-İş İl Temsilcisi Nakif Yılmaz ise gündemi ve özellikle iş hayatını iyi takip ettiklerini, üyelerinin bu konuda ifade edilen hassasiyetlerin tümüne katıldıklarını belirtti. Yımaz, böyle düşünen insanların TBMM'de Samsun adına vekalet almasının daima destekçisi olacaklarını ifade etti. Karanfil'in; seçim çalışmalarının ikinci turunu teşkilatlarla birlikte, özellikle esnaf ve vatandaş ziyaretlerine ayırdığı, bu kapsamda önümüzdeki günlerde merkez ilçeler başta olmak üzere vatandaşlarla bir araya geleceği öğrenildi.