Emekli işçi Hidayet Özçam, internetin çocukları olumsuz etkilediğini belirterek, bunu biraz olsun engellemek için okulda ve camide kitap dağıttı.

Yaklaşık 200’e yakın kitapla ilk olarak Bahçelievler Mahallesi’nde bulunan Evliya Celebi İlköğretim Okulu’na giden Özçam, burada öğrencilere elleriyle tek tek kitap dağıttı ve kitapları okumaları için tembihte bulundu.

Öğretmenlerden Feyyaz Sağlam ve Zülbiye Demirtaş, Özçam’ın yapığı çalışmanın diğer insanlara örnek olması gerektiğinin altını çizerek, "Dağıtılan kitapların her biri bir altın değerinde bulunuyor. Yapılan çalışma alkışlanması gerekir. Bu tür insanlar dünyamızda az kaldı. Yaptığı çalışmayı kutluyoruz.” dedi.

Özçam’ın okulda kitap dağıtmak için kendisinden izin aldığını belirten Evliya Çelebi İlköğretim Okulu Müdürü Fatih Toraman, “Öğrenciler kitapları görünce mutlu oldular. Yaklaşık 200 kitabı öğrencilere dağıttım. İnşallah bu tür çalışmaların devamı gelir.” diye konuştu. Kitabı alan öğrencilerden Sude Eroğlu da, hikaye kitabını kısa sürede bitirip öğretmenine anlatacağı sözünü verdi.

Doğru kullanılmadığı zaman internettin büyük bir kazanç olduğunu belirten emekli Hidayet Özçam ise “Çağımızın en önemli buluşlarından biri olan internetten öğrenmek istediğimiz her şeyi bulabiliriz. Dünyanın diğer ülkelerine internet sayesinde ulaşabiliyoruz. Fakat bizi internetten korkutan birçok tehlikeyi de göz ardı edemeyiz. Özellikle çocuklarımızı internetin zararlı etkilerinden korunması için bazı önlemlerin alınması gerekliliği vardır. Bende üzerime düşen vazife olarak, öğrencilere kitap dağıtmaya başladım.” dedi.