16-22 Mart Tuza Dikkat Haftası dolayısıyla Erzincan İl Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından Ermerkez'de açılan bilgilendirme standını ziyaret eden Vali Süleyman Kahraman, Belediye Başkan Vekili Recep Gökalp, İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mehmet Oğuz Çetin ve öğrenciler, üç beyaz olan tuz, şeker ve una "hayır" dedi.

Burada bir açıklama yapan Vali Kahraman, “İlimizde de tuz ve şekerin çok az tüketilmesi lazım. Tuz, şeker ve unla mücadele etmekte, eğitimin çok büyük önemi var. Bu konuda ciddi bir kampanya başlatalım. Fazla tuz, şeker ve un tüketimini ilimizde engellememiz gerekiyor. Vatandaşlarımıza buradan çağrım, bu un, tuz ve şekeri fazla tüketmemeleri, çünkü bu fazla tüketilen un, tuz ve şeker, bütün vücut sistemlerini alt üst ediyor ve hastalıkların sebebi de buradan başlıyor diye düşünüyorum. Onun için vatandaşlarımızı bu kampanyaya destek olmaya çağırıyorum.” dedi.

Kampanyayla ilgili bir açıklama yapan Başkan Vekili Gökalp de, "Un, şeker ve tuz çok fazla tüketiliyor. Bu birinci derecede böbreklere, daha sonra da birçok hastalığa sebep oluyor. Arkadaşlarımız bununla ilgili çalışma yapmışlar, kendilerine teşekkür ediyorum.” dedi.

Açıklamaların ardından Vali Kahraman, Halk Sağlığı Müdürü Çetin ve standı ziyaret eden öğrenciler, herkesi kampanyaya destek olmaya çağırdı.