Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya İl Başkanı Semih Esen, ülkenin 7 Haziran seçimlerinden 5 ay sonra ikinci bir seçime gitmesinin yegane sorumlusunun 'yetkilerimiz kimseyle paylaşmayız' diyerek 13 yıldır ülkeyi yöneten siyasi iktidarın olduğunu söyledi.

Antalya'nın Manavgat ilçesinde partilerle bir araya gelen İl Başkanı Esen, 1 Kasım seçim çalışmalarında Antalya'da yapacakları çalışmalarla ilgili bilgilendirme yaptı.

Söz açıldığında her fırsatta 'milli iradeye saygı' diyenlerin 7 Haziran'da sandıktan çıkan halkın milli iradesine saygı göstermediğini koalisyon görüşmelerinde milletin açık ve net bir şekilde gördüğünü anlatan Esen, bugün ülke 5 ay sonra yeniden ikinci bir seçimi gidiyorsa bunun müsebbibinin 'Ülkeyi biz tek başımıza yönetmek istiyoruz, yetkilerimizi kimseyle paylaşmayız' diyen siyasi iktidar olduğunu kaydetti.

Kamuoyu yoklamalarında partileri CHP'ye halkın her geçen gün ilgisinin arttığını belirten CHP Antalya İl Başkanı, halkın bu ilgi ve teveccühünü 1 Kasım'da sandıkta oya dönüştürerek tek başlarına iktidara gelmek için gece gündüz çalışarak son bir ayı en güzel şekilde değerlendireceklerini ifade etti.

7 Haziran seçimleri sonrası kimlerin milli iradeye saygı göstermediğini açık bir şekilde gördüğünün altını çizen Esen, "Yanlışı kimin yaptığını milletimiz koalisyon görüşmelerde gördü. Yanlışı koalisyon görüşmelerinde ülkeyi tek başımıza yöneteceğiz, kimseyle uzlaşmaya niyetimiz yok. Yetkilerimizi kimseyle paylaşmak istemiyoruz diyenler yapmıştır. " diye konuştu.

1 Kasım seçimlerini halkın temel ihtiyaçlarını çözmeye yönelik ekonomik tabanlı yürütmeye çalıştıklarını vurgulayan Semih Esen, bu seçimde ayrıca Antalya'da orman çalışanlarının SSK kapsamına alınmasıyla ilgili çalışmalarının olduğunu, bunu seçim çalışmalarında anlatacaklarını sözlerine ekledi.