Muş İl Müftülüğü, merkez ve ilçelerde görev yapan imam ve müezzinlere yönelik ‘Ezanı ve Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma’ kursları açtı. Merkeze bağlı Lale Camii'nde verilen kurslara 15’er kişilik gruplara 4 ile 5 hafta boyunca eğitim veriliyor.

İl Müftüsü Recep Uzun, hem teorik hem pratik eğitimlerin verildiği kurslara yoğun bir ilgi olduğunu belirtti. Bu tür çalışmaların devam edeceğini söyleyen Uzun, “Bu kurslarımız Diyanet İşleri Başkanlığımızın bilgisi dahilinde ve istedikleri bir çalışmadır. Bilindiği gibi daha önce her vilayet kendi görevleri arasında ezanı güzel okuma, Kur'an'ı güzel okuma ve hafızlık yarışması tertip ediliyor. Bu vesileyle ilimizde açılan bu güzel kurslara yoğun katılımın olması bizi daha sevindirdi. Tabi bu bir yarışma değil, ilimizdeki tüm imam hatipli ve müezzin arkadaşlarımız için açılan kurslardır. İnşallah il müftülüğümüz bünyesinde görev yapan tüm arkadaşlarımız bu kurstan faydalanmış olacaklardır. Bu kurslar sayesinde imam hatiplilerimiz ve müezzinlerimiz daha fazla tecrübeli olacaklardır. Bu çalışmanın memleketimize ve değerli hocalarımıza hayırlı olmasını emeni ediyorum.” dedi.

“KURSLAR 5 HAFTA DEVAM EDECEK”

Ezanı güzel okuma kursunun, Hasköy ilçesi Kur’an Kursu öğreticisi Ferhat Yıldırak tarafından verildiğini kaydeden Muş İl Müftülüğü Başmüezzini Abdulhak Akpolat ise açılan her bir kursa 15 kişinin katıldığını ve kursların peyder pey devam edeceğini ifade etti. Kursların 4 ile 5 hafta sürdüğünü vurgulayan Akpolat, “Kur’an-ı Kerim’i güzel okuma kursumuza ise 14 merkezde görev yapan imam hatipli arkadaşımız var. Bizim kursumuz 5 hafta devam edecektir. Ezanı güzel okuma kurumuz ise 4 hafta devam edecektir. Haftanın 4 günü 6’şar saat kurslar devam ediyor. Eğitimin kaliteli olması için 14 ile 15 kursiyer alıyoruz. Peyder pey kurslar devam ediyor. Kur’an-ı Kerimi en güzel şekilde okumak dinimizin emridir. Özellikle bu görevi yürüten arkadaşlarımız daha da duyarlı olmalıdır. Hocalarımız da duyarlılık gösterip fedakarlıklar yapıyor, çaba sarf ediyorlar, inşallah hayırlısı olur.” şeklinde konuştu.