Zonguldak'ın Ereğli ilçesi Özel Fatih Koleji öğrencileri TÜBİTAK yarışmasında Ankara bölge finallerinde Zonguldak’ı 6 Proje ile temsil edecek.

Öğrenci merkezli, proje ve bilim tabanlı eğitim veren Fatih Koleji, elde ettiği başarılar ile adından söz ettirmeye devam ediyor. Okul, TÜBİTAK proje yarışmasında Ankara bölge finallerinde Zonguldak’ı 6 Proje ile temsil edecek.

Bilgisayar, Biyoloji, Fizik, Kimya, Matematik, Coğrafya, Psikoloji, Sosyoloji, Türk Dili ve Edebiyatı ve Tarih olmak üzere 10 dalda düzenlenen yarışmaya bu yıl 22.254 öğrencinin hazırladığı toplam 13 bin 775 proje başvurusu yapıldı. Geçen yıla oranla proje başvuru sayısında yaklaşık yüzde 28 artış gözlendi.

Ankara bölge finalinde merkezli bölge finalinde Ankara, Bartın, Bolu, Çankırı, Çorum, Karabük, Kırıkkale, Zonguldak illerinden gelen yaklaşık 100 proje Türkiye finaline kalmak için yarışıyor. Zonguldak ili bu yıl yarışmada 1 adet Ted koleji vakfı özel lisesi 1 adet Çaycuma Anadolu lisesi 6 adet Ereğli Fatih Koleji olmak üzere 8 proje ile temsil edilecek. 46 yıldır düzenlenen TÜBİTAK proje yarışmasında Zonguldak ili tarihinde ilk defa 8 proje bırakarak tarihi bir rekor kırdı. Ayrıca Kdz. Ereğli Fatih Koleji de bu yarışmada 6 projesi ile finallere kalmayı başararak yine 46. Yıllık yarışma tarihinde Zonguldak ilinden bir okuldan 6 proje birden bırakarak kırılması güç büyük bir başarıya imza attı.

Fatih Koleji bir Fizik, iki Bilgisayar, bir Tarih, bir Türk Dili ve Edebiyatı, bir Coğrafya alanında yarışacak. Fatih Anadolu ve Fen Lisesi öğrencilerinden; Zeynep Biber ve Buse Yılmaz Bilgisayar dalında “ELF-YOU: Easy Learning ForYou” adlı proje ile, Hüseyin Sevim ve Ömer Bakaç Bilgisayar dalında 'Hayata Bağlayan Kol' adlı proje ile Aybike Biricik ve Zeynep Nur Özcan U. Fizikdalında “Yeni Nesil Güvenli Maden” adlı proje ile, Ayşenur Hümeyra Kaçar Tarih dalında 'Osmanlı’da Nezaket Sembolleri' adlı proje ile, Metehan Aytaç Coğrafya dalında 'Çöpe Atılan Enerji' adlı proje ile Miray Berber Türk Dili ve Edebiyatı alanında 'Romanlardaki Çamlıca' adlı proje ile Ankara bölge finallerinde yarışacaklar.

TÜBİTAK tarafından orta öğretim öğrencilerini temel ve sosyal bilim alanlarında çalışmalar yapmaya teşvik etmek, araştırma ve geliştirme odaklı bilgi ve becerilerini geliştirmelerine katkıda bulunmak amacıyla düzenlenen ve bu yıl 46.sı yapılan Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması 30 Mart 2015 tarihinde Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi'nde açılışı yapıldı. 3 gün sürecek yarışmanın ödül tören 2 Mayıs tarihinde Gazi Üniversitesi Merkez Kampüsünde yapılacak.