Alpaslan Ali Can Koleji, Çanakkale Deniz Savaşları’nın 100. Yıl etkinlikleri kapsamında İstanbul Fırat Kültür Merkezi (FKM) tiyatro ekibini Burdur’a getirdi.
FKM Tiyatro ekibi, ‘Bir Hilal Uğruna Uğruna Ne Güneşler Batıyor’ isimli oyunu Burdur Belediyesi Konferans ve Sergi Salonu’nda sahneledi. Çanakkale destanını anlatan tiyatro oyununa vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Çanakkale’de savaşın topla tüfekle değil, imanla ve maneviyatla kazanıldığını anlatan tiyatro oyunu, dedesinin izini arayan bir genç kızın tarihe yolculuğunu FKM Tiyatro Ekibi, başarılı bir şekilde perdeye yansıtıyor. Oyun, seyircileri zaman zaman ağlatırken, zaman zaman da güldürdü. Cephede, hastanelerde, düşman hatlarında ve cephe gerisinde yaşanan fedakârlık, cesaret ve dramları anlatan oyun katılımcılardan tam not aldı.

Programa katılan vatandaşlardan Arif Gür, "Atalarımızın bundan 100 yıl önce vatan savunması için, her şeylerini feda ettiklerini anlatan bu oyunla, sanatçı arkadaşlar bizleri bir kez daha Çanakkale’ye götürdü. Yeni neslin madden ve manen başarılı olmaları için tamamını Çanakkale’ye götürmek, orada yaşananları anlatmak, bizlerin asli görevleri arasında olmalı. Bunu da sadece Çanakkale Haftası’nda değil, değişik zamanlarda yapmalıyız. Bu fedakârlıkları görenlerin başarısız olmalarına imkan yok." diye konuştu.

Programı organize eden Oğuz Eğitim Kurumları’ndan Alpaslan Ali Can Koleji Müdürü Soner Oğuzhanoğlu, "Bundan 100 sene önce ecdadımız, vatanları, namusları için gözlerini kırpmadan canlarını feda edip şehit olmuş. Bizler de bu olağanüstü kahramanlıkları sonraki nesillere aktarmak, anlatmak ve yaşatmak için İstanbul’dan bir tiyatro ekibi davet ettik. Katılımın yüksek olması, ecdadımıza olan saygısının göstergesi diye düşünüyorum. Programımıza destek olan tüm Burdurlulara teşekkür ediyorum." dedi.