Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, antrenörlerin sadece futbol öğretmediklerini, sporcunun geleceğini şekillendirdiklerini söyledi.

Hadi, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) tarafından ortaklaşa Adana’da Menderes Spor Salonu konferans odasında gerçekleştirilen (C) Futbol Antrenör Kursu’nu ziyaret etti. TFF Eğiticileri Osman Öngen ile İbrahim Okutan’dan bilgi alan Hadi, kursun Adana’da açılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Hadi, “Futbol sürekli büyüyen, gelişen ve binlerce insana ekmek kapısı olan bir sektör. Büyük özveriyle görev yapan antrenörler bu sektörün lokomotifi konumundadırlar. Ben tüm branşlarda antrenörleri çok önemsiyorum. Çünkü antrenörler sporcuya sadece futbolu öğretmiyorlar. Vatana, milletine bayrağına saygılı olmasını öğretiyorlar. Daha sonra da sağlık, beslenme, davranış gibi konularda yerinde antrenör, öğretmen, eğitici, baba, ağabey, idol, model oluyorlar. Son yıllarda Türk antrenörlerinin ve kulüplerin futboldaki başarılarıyla övünüyoruz. Türk antrenörleri, Avrupalı meslektaşlarıyla yarışır duruma geldi.” dedi.

Sporda şiddetin önlenmesinde de antrenörlere büyük görev düştüğünü belirten Hadi, kursu kendilerini sürekli geliştiren Futbol Federasyonu’nun Adanalı eğiticileri Osman Öngen ile İbrahim Okutan’ın yönetmesinden duyduğu memnuniyeti anlattı. Kendisinin eski sporcu olduğunu ve değişik branşlarda antrenör kurslarına katıldığını anlatan Hadi, 9 yıldır Adana’da bulunduğunu, toplam 30 yıldır farklı illerde İl Spor Müdürü olarak görev yaptığını belirterek kursiyerlere başarılar diledi.