Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Gaziantep İl Başkanı Dr. Ali Muhittin Taşdoğan, Gaziantep’in asayiş olarak yaşanılması en güç iller arasında yer aldığını belirterek, en çok cinayetin işlendiği ilk üç il arasında İstanbul, Gaziantep, Adana’nın yer aldığını açıkladı.

Gaziantep’ten milletvekili aday adayı Avukat Ertuğrul Tolga Orhan’ın basın toplantısına katılan MHP İl Başkanı Dr. Ali Muhittin Taşdoğan, şehrin sorunları hakkında açıklamalarda bulundu. Asayiş olaylarının arttığını her toplantıda dile getiren Taşdoğan, Gaziantep’in artık asayiş olarak yaşanılması en güç iller arasında ilk sıralarda yer aldığını vurguladı. Artık cinayetsiz bir günün geçmediğine değinen Taşdoğan, “Üstelik bu cinayetlerin neredeyse tamamı kadınlara yönelik işlenen cinayetlerdir. Kadına yönelik şiddete ilişkin resmi rakamları incelediğimizde son 7 yılda yüzde 1400 arttığını görüyoruz. En çok cinayetin işlendiği ilk üç il ise İstanbul, Gaziantep, Adana olarak görülüyor. Sadece 2014 yılının ekim ayında 29 kadın cinayetlerde hayatını kaybederken, kadınların yüzde 35’i ayrılmak ya da boşanmak istedikleri için öldürüldü. Öyle 3-5 ay uzaklaştırmalarla bu işi çözemezsiniz. Caydırıcı cezalar geliştirmek lazım.” dedi.

BU ŞEHRİN YOLLARI KÜÇÜK PARKLARI DEĞİL

Trafik konusunda akıllı olduğu savunulan kavşakların bile iflas ettiğine dikkat çeken Taşdoğan, trafiğe çözüm sağlamak için yolların genişletilmesi gerektiğini ifade etti. Trafiğe çözüm getirdik diyenlerin aslında trafiği içinden çıkılmaz hale getirdiğini vurgulayan Taşdoğan, şunları kaydetti: “U dönüşlerini yasaklamakla, sola dönüşleri yasaklamakla trafiğe çözüm getirilmez. Akıllı dediğiniz dinamik kavşaklarınız bile iflas etti. Trafiğe çözüm getirmek için önce şu yılda en az 2 defa değiştirdiğiniz kaldırım taşlarıyla uğraşmayı bırakmalısınız. Aynı yılda bir parkı 10 defa revize etmeyi de azaltmalısınız ki, bunlar için harcadığınız zamanın onda birini trafik çözümü için harcayıp yolları biraz daha genişletmelisiniz. Kilit nokta dediğimiz yerlerdeki parkomat sistemini tamamen kaldırıp şerit sayısını arttırmalısınız. Bu şehrin yolları küçük, parkları değil.”

ALLAH’IN EVİNE BİLE RANT GÖZÜYLE BAKIYORLAR

Cami arsasının ticari alana çevrilmesini ise sert bir biçimde eleştiren Taşdoğan, “Allah’ın evi olarak hitap edilen camilere bile rant gözüyle bakma cüretkârlığı göstermektedirler” dedi. Bu ranttan haberi olmayan belediye başkanının şehirden de haberi olmayacağını vurgulayan Taşdoğan, “Örnek Sanayi Sitesi’ndeki cami arsası satışa çıkarıldı. Bu bölgede çok sayıda işletme olup, bu işletmelerde ortalama 100 -150 arasında kişi çalışmakta ve bölgenin camiye gerçekten ihtiyacı bulunmaktadır. Bu durumdan işletme sahipleri ve işçiler rahatsızıdır. Sanayi sitesindeki cami arsasını ticari alana çevirerek rant sağlamak istedikleri açık bir şekilde ortadadır. Rantı o kadar çok benimsemişler ki cami arsalarını gözlerine kestirmişler artık. AK Parti iktidarı dönemiyle birlikte Gaziantep’te eğitime ve yeşil alanlara ayrılan arsalardan hep rant sağlanmaya çalışılmıştır. Bunları Allah’a havale ediyoruz.” diye konuştu.