Gaziantep’in Yavuzeli ilçesinde ikamet eden ve pamuk işiyle uğraşan işadamı Faruk Korkmaz, ilçe merkezinde bulunan 7 dönümlük arsasını okul yaptırılmak üzere hazineye bağışladı.

Gaziantep’teki derslik ihtiyacını karşısında Gaziantepli iş adamı Faruk Korkmaz, 7 dönümlük arazisini okul yaptırılmak şartıyla hazineye bağışladı. Konuyla ilgili Gaziantep Valiliği’nde protokol imzalandı. İmza törenine Vali Ali Yerlikaya, hayırsever iş adamı Faruk Korkmaz, İl Millî Eğitim Müdürü Mustafa Yanmaz ile Yavuzeli İlçe Millî Eğitim Müdürü Yusuf Alçık katıldı. İmza töreninde konuşan Korkmaz: "İlçemizde Araban yolu üzerinde hiç okul olmadığını ve okul yaptırmak için bir arsa arandığını duydum. İlçemi ve memleketimi seven birisi olarak buna duyarsız kalamazdım. Aile fertlerime konuyu açtım, onların da konuya olumlu baktığını görünce İlçe Millî Eğitim Müdürümüzle irtibata geçtim. Kendisi de bizimle yakinen ilgilendi ve Hürriyet Mahallesi'nde bulunan 7 dönümlük arsamızı okul yaptırmak üzere bağışlamaya karar verdik." dedi.

İşadamına teşekkür eden Vali Yerlikaya, Gaziantep'te hayırseverlerin eğitime olan ilgisi ve katkısını çok iyi bildiğini, bunun devam ediyor olmasının da sevindirici olduğunu ifade etti.

İmzalanan protokole göre; Yavuzeli ilçesi Hürriyet Mahallesi 169, 170, 171 ve 172. adalarda bulunan yaklaşık 7 dönümlük taşınmazın bedelsiz olarak hazineye bağışlanması karşılığında buralara yapılacak. 12+12 derslikli okullara "Nezahat Korkmaz İlkokulu" ve "Zeki-Behiye Korkmaz Ortaokulu" isimleri verilecek. Bağışlanan arsaların toplam değerinin yaklaşık 1,3 milyon TL olduğu belirtildi.