Malatya'nın Yeşilyurt ilçesine bağlı Gedik Mahallesi’nin; yol, kanalizasyon, su sorunu çözüm bekliyor.

Yeşilyurt Muhtar Derneği Başkanı ve Gedik Mahallesi Muhtarı Abuzer Taylan, yeterli düzeyde hizmet alamadıklarını söyledi. Mahalle içindeki birçok yolda çukurlar oluştuğunu, bazı ara sokaklarda yol dahi bulunmadığını ifade eden Taylan, birçok sorunla boğuştuklarını anlattı. Mahalledeki bazı evlerin doğru düzgün yolları olmadığını dile getiren Taylan, şöyle devam etti: “Birçok yerde kanalizasyon yok. Mahallelerimizde çocuk sayısı çok ama çocuk parkımız yok. Ara sokaklarımız bir türlü yapılmadı. Mahallesinin mağdur bir durumda olduğunu ifade etti. Su olmadığı için vatandaşlar kendi imkânları ile suyu yerin üstünde götürüyor. Tedaş’a defalarca söylememize rağmen hala bir tane dahi sokak lambası yaptıramadık sokak lambasının olmadığı mahallelerimize devamlı bunu gündeme getiriyoruz. Çok sorunumuz var mahalle olarak yol sorunu muz var, hala suyu çıkmayan yerlerimiz var, elektrik sorunumuz var, ışıklandırma sorunumuz var bazı yerlerde hiç ışıklandırma yok.”

Çocuk parkklarının olmadığını söyleyen Taylan, çocukların oynayacak alan bulmakta zorlandığını, bu nedenle olumsuz davranışlara yöneldiğini kaydetti.

Mahalle sakini Atike Topacı da “Malatya’nın içindeyiz ama Suriye’den gelenler bizden daha iyi geçiniyor. Elektriğimiz gitti mi, gelmiyor. Suyumuz gitti mi gelmiyor. Zaten sizde görüyorsunuz ne durumda olduğunu yollarımızın halini kışın çamurdan çıkılmıyor. Bizim iki hastamız var. Biri felçli diğeri de yaşlı. Hastalarımızı haftada 3 kez hastaneye götürüyoruz. Hastaneye götürürken sıkıntı yaşıyoruz. Kışın özellikle yağışlı havalarda sıkıntı oluyor.” dedi.

Bedriye Akdeniz “kanalizasyonumuz yok. Yollarımız çok kötü durumda, sular çoğu zaman gelmiyor. Yetkililerin yapmasını bekliyoruz" diye konuştu.