Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Mühendislik Mimarlık Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü öğrencilerini uygulamalı kaynak eğitimi verildi.

Oerlikon Kaynak Elektrodları ve Sanayi AŞ tarafından Makine Mühendisliği Laboratuvarında verilen eğitime Makine Mühendisliği Bölümü Başkan Yardımcıları Yrd. Doç. Dr. Durmuş Ali Bircan ve Yrd. Doç. Dr. Mehmet İlteriş Sarıgeçili’nin yanı sıra Oerlikon’dan Pazar İletişim Birim Yöneticisi Kıvanç Uçar, Güneydoğu Bölge Yöneticisi Muzaffer Dandik, Güneydoğu Bölge Teknik Sorumlusu Bahadır Görkem ve Güneydoğu Bölge Tanıtım Sorumlusu Seyhan Biçen katıldı.

Makine Mühendisliği Bölümü 4. sınıf öğrencilerine yönelik eğitim 4 grup halinde tüm gün boyunca sürdü. Eğitimin ilk aşamasında teorik bilgiler verilirken ikinci aşamasında öğrenciler teker teker kaynak aletlerini kullanarak deneyim kazandı. Kaynak yaparken öğrenciler iyi bir kaynak yaparken uyulması gereken kuralları ve kaynak edilmiş iki parçanın özelliklerini uygulayarak gördü.

Eğitimde elektrik ark kaynağı, gaz altı kaynağı ve plazma ark kaynağı olmak üzere piyasada en sık kullanılan kaynak üretim teknikleri son teknoloji makineler üzerinde gösterildi. Bu eğitim ile Çukurova Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü son sınıf öğrencileri meslek hayatına atılmadan önce iş hayatlarının her aşamasında karşılarına çıkacak olan kaynak ile üretim tekniğinin inceliklerini uygulamalı olarak öğrenerek rakiplerine karşı bir avantaj sağlamış oldu.