Bursa Halk Sağlığı Müdürlüğü, Gemlik Belediyesi ve Gemlik Kaymakamlığı iş birliğiyle ‘Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Yaşam Yürüyüşü’ düzenledi.

Sağlıklı beslenme ve düzenli fiziksel aktivitenin faydalarına dikkat çekmek amacıyla Gemlik İskele Meydanı’nda gerçekleştirilen yürüyüşe, Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Gemlik Kaymakamı Cahit Işık ile Bursa Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. Esat Dinçer’in yanı sıra çok sayıda öğrenci ve vatandaş katıldı. Toplumda görülme sıklığı artan obezitenin altında kötü beslenme ve hareketsizliğin yattığını belirten Dr. Dinçer, "Düzenli fiziksel aktivite; çocukların ve gençlerin sağlıklı büyümesi ve gelişmesinde, yetişkinlerin ise çeşitli kronik hastalıklardan korunmasında önemli farklar yaratabilmektedir." dedi.

Düzenli olarak günde yarım saat kadar yürüyüş yapmanın sağlık üzerinde sayısız olumlu etkileri olduğuna dikkat çeken Dr. Dinçer, "Günde yarım saat yürüyüş yapmak özellikle yüksek tansiyon, diyabet, meme ve kolon kanseri riskini azaltmaktadır. Her hafta 150 dakikalık orta şiddetli fiziksel aktivite yapmanın iskemik kalp hastalığı riskini yaklaşık yüzde 30, diyabet riskini yüzde 27, göğüs ve kolon kanseri riskini yüzde 21-25 oranında azalttığını biliyoruz. Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak geçtiğimiz yıldan beri yaptığımız etkinliklerle kamuoyunun dikkatini fiziksel aktiviteye çekmeye çalışıyor ve vatandaşlarımızı parklara, caddelere çağırıyoruz." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından sahil kenarında başlayan yürüyüşe katılım yoğun oldu. Ellerinde sağlıklı yaşama dikkat çeken dövizlerle yürüyen gruba sahilde bulunan vatandaşlar da destek verdi. Yürüyüş sırasında Halk Sağlığı yetkilileri vatandaşları konuyla ilgili bilgilendirerek, düzenli olarak yürüyüş yapmaya davet etti.