Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun Göcek koylarının ihaleyle kiralanmasına ilişkin açıklamalarına çevrecilerden tepki geldi. TEMA Fethiye temsilcisi Okyay Tirli, yapılacak kiralama ile bölge halkının yok edileceğini iddia etti.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu Antalya'da katıldığı bir toplantı sonrasında gazetecilere Göcek koyları ile ilgili açıklama yapmıştı. Bakan Eroğlu, Muğla'da 'Göcek koyları' diye bilinen Bedri Rahmi, Akbük, Göbün ve Küçük Sarsala koylarının ihaleyle kiralanacağını söylemişti. Bakan konuşmasının devamında, kiralama ile vatandaşların ormanlardan tam olarak faydalanacağını, bunun için buralarda oturma mekanları oluşturulacağını kaydetmişti.

Bakan Eroğlu'nun bu açıklamalarına ilk tepki TEMA Vakfı Fethiye Temsilcisi Okyay Tirli'den geldi. Tirli, Göcek ve Dalaman koylarının ihaleye çıkarılmasını bölge sivil toplum örgütleri olarak yanlış bulduklarını açıkladı. Bakan'ın açıklamalarına ilişkin itirazlarını dile getiren Tirli, Veysel Eroğlu'na şöyle seslendi: "Koyları işleten yerel halkı düşünmelisiniz. Koyları işleten yerel halk doğayı koruyarak salaşta olsa yat turizminin sevilen insanları olmuşlardır. Belirlemiş olduğunuz fiyatlar çok yüksektir yerel halkın bu ihaleyi alması mümkün değildir. Basın açıklamanızda koşu alanları ve dinlenme tesisleri olmalı diyorsunuz. Koşu alanı yapmak ormanı tahrip etmek demektir. Tesis yapılması demek imara açmak demektir."

İhalenin derhal iptal edilmesi gerektiğini belirten Okyay Tirli, bölgedeki mevcut işletmelerle uzlaşıya gidilmesi, mevcut tesislerin çevreye uyumlu hale getirilmesi için yasalarımızda olan çevre danışmanlığının zorunlu hale gelmesi ve bakanlığın halkı germemesi için hassasiyet göstermesini istedi.