Yurt genelinde iç sularda su ürünleri av yasağı 1 Nisan 2015 tarihinde başlayacak, yasaklara uymayanlar hakkında idari para cezası uygulanıp, av malzemelerine de el konulacak.
Avlanmanın yasak olmadığı dönemlerde kullanılacak olan ağların asgari vasıf ve şartları da belirlendi. Bakanlık izni olmadan tüm iç sularda ığrıp ve manyat ağları ile çevirme (gırgır) ve her türlü trol ağlarının kullanılmasının yasak olduğu belirtildi. Baraj ve göletlerde sürütme ağların tamamen yasak olduğu, hiçbir zaman kullanılmayacağı kaydedildi. Kiralama işlemleri devam etmekte olan, baraj, göl, gölet ihalesi yapılmamış veya kiralama işlemleri bitmemiş istihsal sahalarında kiralama işlemleri kesinleşinceye kadar ticari olarak su ürünleri istihsalinin yasak olduğu vurgulandı.
İç sularda geçerli su ürünleri avcılığında alabalık boyunun 25 santim, sazan 40, kerevit 10, kadife 26, tatlısu levreği 18, tatlısu kefali 20 ve siraz 20 santimden aşağı olmayacağı, Amatör Balıkçılıkla avlanmış olan her türlü su ürünlerinin satışı, canlı olarak nakledilmesi ve başka rezervuar alanlarına bırakılmasının da yasak olduğu ifade edildi.
Yozgat Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ziyaatin Özdemir, yaptığı açıklamada 1 Nisan tarihinde başlayıp, 1 Temmuz 2015 tarihleri arasında iç sulardaki balıkların üreme döneminde olduğunu hatırlattı. Özdemir, ''Bölgemizde 33 tane gölet ve baraj olmak üzere sucul ortamımız var. Burada da avcılık usulüyle yıllık bin ton balık avlanmaktadır. Bölgemizdeki iç sularda kefal, gümüş, sazan, havuz balığı gibi balıklar bulunmaktadır. Avlanması yasak olan balık türlerini avlayanlar hakkında kişi başına bin 55 lira idari para cezası uygulanacak, elindeki tekne hariç av malzemesinin hepsine el konulacaktır. Olta ve ağ balıkçılığı dahil belirlenen tarihler arasında avcılık tamamen yasak. Vatandaşlarımızın bu konuda daha duyarlı olmasını istiyoruz.” diye konuştu