Bursa İl Jandarma Komutanlığı’nın yürüttüğü, Bursa Kent Konseyi’nin (BKK) destek verdiği ‘Evlilik Kurumunu Tanıyorum’ projesi, İnegöl ve Karacabey’in ardından Mustafakemalpaşa ilçesindeki muhtarlara da anlatıldı. BKK Genel Sekreteri Dr. Enes Battal Keskin, "Güçlünün haklı olduğu değil, haklının güçlü olduğu bir dünya kurmalıyız." dedi.

Bursa İl Jandarma Komutanlığı koordinasyonunda, Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa Kent Konseyi ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ortaklığında hayata geçirilen ‘Evlilik Kurumunu Tanıyorum’ projesi, İnegöllü ve Karacabeyli muhtarların ardından Mustafakemalpaşalı muhtarlara da anlatıldı. Üçüncüsü yapılan seminere, kamu kurumlarının ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile muhtarlar katıldı.

BKK Genel Sekreteri Dr. Enes Battal Keskin, jandarmanın sosyal bir projede yer almasının toplumun güçlenmesine katkı sunacağını ifade etti. Keskin, kadınların toplum içerisindeki rollerini artırmak ve karar alma mekanizmalarında aktif rol almalarını sağlamanın kent konseylerinin temel görevlerinden olduğunu aktardı. Kadına yönelik şiddetin insanoğlunun utanç tablosu olduğunu dile getiren Keskin, "Güçlünün haklı olduğu değil, haklının güçlü olduğu bir dünya kurmalıyız. Öte yandan, aile ile ilgili sahada yapılan çalışmalar pek iç açıcı değil. Ayrıca, Türk toplumunda ailenin gerekliliğine olan inançta azalma olduğu tespit edilmiştir. Yapılan bu projenin kadına yönelik şiddetin azaltılması ve ailenin güçlendirilmesine katkı sağlamasını diliyorum." diye konuştu.

İl Jandarma Komutanlığı Harekat Eğitim Şube Müdürü Yarbay Servet Yeğit ise ailede şiddetin, ancak aileyi oluşturan kişilerin bilinçlenmesiyle son bulacağını dile getirdi. Herkesin aile içerisinde sosyal rollere sahip olduğunu, herkesin de üzerine düşen görevi anne, baba ve çevresinden öğrendiğini anlatan Yeğit, şunları kaydetti:

"Çocuklar da aynı şekilde anne ve babasını örnek alıyor. Bu yüzden hepimiz birer rol modeliz. Öte yandan, muhtarlarımız bizler için çok önemli. Köyde güvenilir insanlar muhtar seçilir. Muhtarlar toplum için örnektir ve devleti temsil eder. Yasalarca verilen görevleri vardır. Yeri geldiğinde mahkumları kontrol eder. Muhtarların alacağı ufak bir eğitim birçok şeyi değiştireceğine inanıyoruz. İstediğimiz toplum ve aile yapısına bu şekilde kavuşacağımıza inanıyorum."