Güney Eğitim Kurumları, Amerika'nın Lincoln şehrinde bulunan ve dünyanın önde gelen üniversiteleri arasında yer alan Nebraska Üniversitesi ve Amerika Matematik Birliği’nin birlikte yaptığı 61. Uluslararası Matematik Olimpiyatı (AMC8) yarışmasında 5 altın, 8 gümüş ve 8 bronz, toplam 21 madalya kazandı.

Dünyanın önde gelen üniversiteleri arasında yer alan Nebraska Üniversitesi tarafından düzenlenen AMC-8 Uluslararası Matematik olimpiyatlarına 86 ülkeden 6 bin okul ve 350 bin öğrenci katıldı. Yarışmada madalyalar Türkiye, Çin, ABD, Kanada, Rusya, Hong Kong, Filipinler, Singapur, Kore ve Tayvan arasında paylaşıldı. Açıklanan sonuçlara göre, Güney Eğitim Kurumları, bu yarışmadan 5 altın, 8 Gümüş ve 8 bronz madalya kazandı.

Öğrencilerinin, matematik yarışmasından madalyalar kazanmasının gurur verici olduğunu söyleyen Özel Güney Eğitim Kurumları Genel Müdürü Taner Hafızoğlu, "Bu başarının okul, Gaziantep ve Türkiye adına gurur verici olduğunu belirtti. Hafızoğlu, bu yıl 61’incisi düzenlenen dünyada olimpiyatlarda söz sahibi olan bu tür yarışmalara öğrencilerimizi hazırlayarak ve katılımlarını sağlayarak onların geleceklerini de garanti altına alıyoruz. Bu yarışmalara öğrencilerimizin hazırlanmasında bizlere desteklerini esirgemeyen ailelere ve öğretmenlerimize teşekkür ederim." dedi.