Bursa'nın Mudanya ilçesi Güzelyalı Mahallesi’nde bulunan Güzelyalı Balıkçı Barınağı’nı, geçen aralık ayında Mudanya Mal Müdürlüğü’nün açtığı ihalede 10 yıllığına kiralayan S.S. Güzelyalı Beldesi Su Ürünleri Kooperatifi, barınağın işletimiyle ilgili kolları sıvadı.
S.S. Güzelyalı Beldesi Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Sadi Saydam, 20 bin 818 metrekarelik alanı yıllık 27 bin liraya kiraladıkları balıkçı barınağının giriş-çıkışlarını kontrol altında tutmak amacıyla öncelikle tel örgülerle sorumluluk alanını belirlediklerini söyledi. Tel örgüler ardından limana girişin yasaklandığı yönünde dedikodular çıkarıldığını ifade eden Saydam, “Biz bu alanı ve içerisindeki çeşitli çaptaki 65 tekneyi koruma amaçlı olarak bu tel örgüleri çektik. Kaldı ki, Balıkçı Barınakların işletilmesi ile ilgili Resmi Gazete’de yayınlanan işletme esaslarına göre, ‘Barınağı karadan gelebilecek tehlikelere karşı sınırlarını tel, çit veya ihata duvarı ile belirlemek gibi güvenlik önlemleri almak, giriş-çıkışları kontrol atlında tutmak ve temizlikle barınaktan yararlananlar arasındaki koordinasyonu sağlamaktan sorumludur’ hükmü var. Vatandaşlarımızın haklarının kısıtlanması hiçbir şekilde mümkün olmayıp, kendilerinin buraya girmelerini engelleme gibi bir niyetimiz de yoktur. Bu alan halka açıktır” diye konuştu. Saydam, liman çıkışından Beyazkayalar Mevkii’ndeki plajlara ve yürüyüş yoluna ulaşmak için de tel örgülerin dışında kendilerine ait olan 6 metrelik alanı yola bıraktıklarını kaydetti.
Bu arada yapılan sözleşme gereği önümüzdeki günlerde Balıkçı Barınağı içerisinde sosyal donatı alanlarının da oluşturulacağını ifade eden Kooperatif Başkanı Sadi Saydam, ağ yapım yerleri, balık satış yerleri, balık lokantaları ve sosyal tesislerin oluşumunu da Ulaştırma Bakanlığı’ndan alınan izinler doğrultusunda halkın kullanımına sunacaklarını belirtti. Saydam, limandaki çalışmaların tamamlanmasıyla söz konusu alanda ailelerin ve vatandaşların daha huzurlu bir ortama kavuşacağını sözlerine ekledi.