Adana'da Milli Eğitim Müdürlüğü ile Spor Genel Müdürlüğünün ortaklaşa düzenlediği okullar arası Yıldız Erkek Halter Şampiyonası’nda Burç Ceyhan Koleji öğrencileri, 2 gümüş, 1 bronz madalya kazandı.

Derslerde ve Türkiye geneli yapılan sınavlarda elde etmiş olduğu başarılar ile adından söz ettiren Burç Ceyhan Koleji’nin öğrencileri, halter şampiyonasında okul müzesine 3 madalya birden kazandırdı.

Burç Ceyhan Ortaokulu’ndan 77 kiloda Yunus Özer ve 62 kiloda Ali Berke Sözer gümüş madalya kazanırken, 45 kiloda Nureddin Demiraslan ise bronz madalya aldı.

Beden Eğitimi Öğretmeni Barbaros Gündoğan, 5 Ocak Stadı Halter salonunda yapılan şampiyonanın çok zorlu geçtiğini belirterek, hak ettikleri başarıyı kazandıklarını söyledi. Müsabakaya çok iyi hazırlandıklarını kaydeden Gündoğan, öğrencilerini göstermiş oldukları başarıdan dolayı tebrik ettiğini belirtti.

Öğrencileri ile gurur duyduğunu belirten Burç Ceyhan İlkokulu Müdürü Evliye Demiraslan, derslerin yanında spor faaliyetlerine de önem verdiklerini belirtti. Demiraslan, “Öğrencilerimiz derslerde ve TEOG sınavında olduğu gibi katılmış oldukları spor müsabakalarında da büyük başarılar elde ediyor. Zenginleştirilmiş eğitim modelimizin yanı sıra öğretmenlerimizin fedakarca çalışması, velilerimizin desteği ve öğrencilerimizin gayreti ile bu başarılar ortaya çıkıyor.” dedi.