Almanya'nın Hamburg eyaletinde 15 Şubat’ta yapılacak parlamento seçimlerine üç hafta kala yarış hızlandı. Siyasi partiler bir taraftan seçime ilgiyi artırmak diğer taraftan programlarını anlatmak için kıyasıya yarışıyor.

Halen 5 siyasi partinin yer aldığı ve SPD’nin tek başına iktidar olduğu Hamburg’da eyalet meclisinin 15 Şubat’tan sonra nasıl şekilleneceği büyük merak konusu.

Anketler SPD’nin yeniden tek başına iktidar olma ihtimalinin zayıf olduğunu ve koalisyon ortağına ihtiyaç duyduğunu gösteriyor. CDU, Yeşiller ve Sol Parti’nin son seçime oranla oylarını kısmen artırdıkları belirtilirken, FDP yüzde 4 ve ilk kez seçimlere katılacak AfD ise meclise girmiş görülüyor.

Siyasiler Hamburg’da meydan, sokak ve semt pazarlarına ek olarak işyeri, kurum ve kuruluş ziyaretlerine de aksatmadan devam ediyor.

Yeşiller Hamburg birinci sıra eş adayı Katharina Fegebank’ta seçim turu kapsamında Hamburger Kaufleute-HAMLE’yi ziyaret etti. HAMLE Başkanı Mehmet Yalçın ve Genel Sekreter Kadir İldem’in yanı sıra üyelerin hazır bulunduğu görüşmede seçim programı hakkında bilgi veren Fegebank seçmen olan herkesin mutlaka oy vermesini istedi.

DEĞİŞİM İÇİN BİZİ SEÇİN

Partisinin Hamburg Altona – Blankenese bölgesinin düzenlediği yeni yıl kutlamasına katılan CDU Başbakan adayı Dietrich Wersich ise “Değişim için bize oy verin” dedi.

Hamburg iç güvenlik, ulaşım, eğitim ve ekonomik alanlarda sorunlara dikkat çeken Wersich, “Eğer şu anki durumdan memnunsanız istediğiniz partiye yada iktidar partisine oy verebilirsiniz. Bizim programımız iç güvenlik, bilim, eğitim, ekonomi, sosyal ve kültürel her anlamda yenilik vaat ediyor.’’ dedi.