Hatay Büyükşehir Belediyesi Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen Hatay’ın Çiçekleri-Çiftçinin Ekmeği Projesi’nin tanıtımı düzenlenen bir programla yapıldı.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanı Mustafa Dönmez, Hatay Defne Tıbbi Aromatik Bitkiler Derneği Başkanı Nidal Özdemir, Zabıta Daire Başkanı Edip Kadıoğlu ve muhtarların katıldığı tanıtım toplantısı yoğun ilgi gördü.
Projeyle, miras hukuku dolayısıyla küçük işletmeler haline dönüşen ve girdi maliyetlerinin yüksekliği dolayısıyla etkin bir tarım yapamayan, küçük sermayesi ile farklı arayışlar içerisinde olan çiftçilere, Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın sloganlaştırdığı 'birlikte çalışıyor-birlikte üretiyoruz' ilkesi doğrultusunda, var olan ekolojik potansiyel de değerlendirerek alternatif bir tarım modeli öğretmek amaçlanıyor.

Bu proje ile çiftçilere ve özellikle kadına dönük yerinde istihdam sağlanarak hem köyden kente göçü engellemek hem de onlara ek bir gelir kapısı sağlamak hedefleniyor. Proje sonunda kendi topraklarında, tüketen değil üreten, toplumda hak ettiği saygın yeri edinmiş mutlu bireylerden bir topluma kavuşmak en büyük hedeflerden biri olacak.

Büyükşehir Belediye Başkanı Savaş toplantıda yaptığı konuşmada, ”Hayattaki tüm zorlukların üstesinden gelen kadınlarımız için çok önemli bir proje. Gerek çiftçilerimiz için gerekse kadınların emeklerinin karşılığını en iyi şekilde alacakları ve ekonomik açıdan güvende olacakları bir projeye imza attık. İlerleyen zamanlarda projeyi daha geniş kapsamlı genişletmeyi hedefliyoruz. Proje Hatay halkımıza hayırlı olsun. Bu projenin ihtiyaç sahibi halka destek olacağını umuyorum. Projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Ve projede yer alan herkese başarılar diliyorum” dedi.

Tanıtım sonunda proje ortaklarına katılım belgesi veren Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'a katılımcılar teşekkür etti.