Türkiye Halk Oyunları Federasyonu'nun(THOF) düzenlediği okul ve kulüpler arası halk oyunları il seçmelerinde Hatay Büyükşehir Belediyesi(HBB) halk oyunları ekibi şampiyon oldu.

Antakya Anadolu Lisesi Spor Salonu'nda Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen yarışmaya, il genelinden 13 okul ve 11 kulüp katıldı. Minikler, Yıldızlar ve Gençler olmak üzere 3 kategoride düzenlenen yarışmada HBB Gençlik Spor Kulübü bünyesinde olan HBB halk oyunları ekibi gençler kategorisinde 1. olarak Kahramanmaraş grup yarışmalarına katılmaya hak kazandı. HBB halk oyunları ekibi ayrıca yıldızlar kategorisinde de 2.'liği elde etti.

Konuya ilişkin bir açıklama yapan HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, HBB Gençlik Spor Kulübü bünyesinde mücadele veren halk oyunları ekibine kazandıkları başarıdan ötürü tebrik etti. Spor, kültür ve sosyal alanındaki çalışmalara devam ettiklerini belirten Başkan Savaş, yapılan ve yapılacak olan müsabakalarda Hatay'ın en iyi şekilde temsil edilmesi gerektiğini bunun için büyükşehir olarak hiçbir destekten kaçınmayacaklarını ifade etti.