Peygamber Yolu Derneği’nin Türkiye Genelinde düzenlediği Efendiler Efendisi Hz. Muhammed'in (s.a.s) örnek hayatını öğrenmek ve öğretmek gayesiyle başlattığı 'Herkes O’nu Okuyor' projesi Karaman’da düzenlenen basın toplantısı ile ilk adım atıldı.

Karaman Eğitim Gönüllüleri Derneği (KAREGDER) Başkanı Abdulkadir Gök, 4 yıl önce Karaman’da başlayan 'Herkes O’nu Okuyor' yarışmasının aynı heyecanla yoluna devam ettiğine dikkatleri çekerek, “4 yıl önce Peygamber Efendimizi daha iyi tanıyabilmek, tanıtabilmek için bir yarışma düzenlemiş; adını da ‘Herkes O’nu Okuyor’ koymuştuk. Karaman’da başlayan yarışma, önce 81 il dâhil bütün Türkiye’ye; ardından Endonezya, Hindistan, Amerika, Kanada başta olmak üzere tüm dünya’ya yayıldı.” dedi.

Derneğin toplantı salonunda yapılan programda KAREGDER olarak amaçlarını, "Muhammedi Ruh’un unutturulmaya çalışıldığı zamanda; kalemler O’nu yazsın, diller O’nu söylesin, gözler O’nu okusun.” şeklinde açıklayan Gök, Türkiye geneli yarışmayı düzenleyen Peygamber Yolu Derneği’nin bu yıl ki yarışmayı İlkokul, ortaokul, lise, yetişkin olmak üzere dört ayrı kategori de yapacağını belirtti.

Gök, seçilen kitapların her yıl faklı olacağını; lise ve yetişkin kategorisindeki kitaplarda her yıl Peygamberimizin bir yönü ön plana çıkartılacağını söyleyerek, “Bu yıl lise kategorisinde şiddete karşı duran ve Nebevi bir duruşu gösteren Efendimizin (s.a.s) yaptıklarını anlatan Sulh Peygamberi isimli eser okunacak. Yetişkin kategorisinde ise 'İnsan ve Topluma Ulaşma Yönüyle Peygamber Efendimiz' isimli kitap okunacak. Bu kitap Efendimiz’ in insanlarla olan ilişkilerini açık bir şekilde anlatılıyor. Efendimiz anlattıklarını önce kendisi yaşamış, sonra etrafındakilerden talep etmiştir.” dedi.

'KARAMAN'DA DERECEYE GİREN 63 KİŞİYE ÖDÜL VERİLECEK'

Gök, Kaybedeni olmayan yarışma olarak ifade edilen projenin Karaman ayağında dereceye giren 63 kişiye ödül verileceğini belirterek, sınavların Karaman ile birlikte Ermenek, Sarıveliler, Ayrancı ilçeleri ile Akçaşehir beldesinde yapılacağını söyledi. Ayrıntılı bilgiye www.karegder.org ve www.herkesonuokuyor.com sitelerinden ulaşılabileceğini belirten Gök, son başvuru tarihinin 8 Mart olduğunu söyledi.

Basın açıklaması Karaman’ın yöresel yemeklerinden olan Calla ikramı ile sona erdi.