Peygamber Yolu Derneği'nin Türkiye genelinde düzenlediği ve Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (sas) örnek hayatını öğrenmek ve öğretmek gayesiyle başlattığı 'Herkes O'nu Okuyor' yarışmasına Karaman’dan kayıt yaptıranların sayısı 5 bini geçti.

Karaman’daki çalışmaları organize eden Karaman Eğitim Gönüllüleri Derneği (KA-REG-DER) Başkanı Abdulkadir Gök, 16 Ocak 2015 tarihinde startını verdikleri yarışmada kayıt sayısının 5 bini geçtiğini belirtti. Gök, kayıtlarla birlikte yarışmaya hazırlıkta da evlerde ayrı bir heyecanın yaşandığına dikkatleri çekerek, Peygamber Efendimiz'in (sas) daha iyi tanınması yolunda bu durumun sevindirici olduğunu belirti.

"3 YILDIR BU YARIŞMAYA KATILIYORUM"

Karaman’da lise öğrencisi olan Oğuzhan Taş, 'Herkes O’nu Okuyor' yarışmasına 3 yıldır katıldığını belirterek, “2014 yılında ikinci olup dereceye girerek bir hediye aldım. Hem okul derslerine çalışıp hem de anlamlı olan bu sınava bu yıl tekrar gireceğim. Başarılı olanlara verilecek ödüllerden ziyade Peygamber Efendimiz (sas) ile ilgili yeni bilgileri öğrenecek olmanın heyecanını yaşıyorum. Bu yarışma vesilesi ile Peygamber Efendimiz’i (sas) daha iyi anladım. Hayatıma rehber edindim. Bu yıl seçilen kitap konu itibariyle önemli. Şiddetin bütün dünyada arttığı bir dönemde Efendimiz'in (sas) sulh yönünü anlatan bir eserin seçimi isabetli olmuş. Bu yıl da birinci olarak ilimizdeki hediyeyi alıp, ülke genelinde yapılacak diğer sınavda da Karaman’ı temsil edeceğim.” dedi.

3 KUŞAK SINAVA HAZIRLANIYOR

Karaman’da 3 kuşağın yarışmaya hazırlandığı ailelerden biri de Akıl ailesi. Lise öğrencisi R. Alperen Akıl, yarışmaya anne-babası ile büyükbabası ve babaannesi ile birlikte hazırlandığını belirterek, evde hissedilen manevi havanın ailenin tüm fertlerini heyecanlandırdığını ifade etti.

Büyükbaba Ramazan Akıl da yarışmayı düzenleyenlere ve destek verenlere teşekkür ederek televizyonun, internetin yaygın olduğu bir zaman diliminde bu tür etkinliklerin gelecek nesillerin sağlıklı ve maneviyatlı yetişmesinde önemli katkısı olduğunu sözlerine ekledi. Ev hanımı Şerife Akıl ise torunlarıyla birlikte sınava hazırlandıklarını ve bundan dolayı ayrı bir haz aldığını ifade ederek, "Biz ailecek Efendimiz'in (sas) hayatını okuyarak O’nun (sas) örnek ahlakını günlük davranışlarımıza aktarmak istiyoruz. Ben de torunlarıma, çocuklarıma ve tanıdıklarıma örnek olmak için Efendimiz'in (sas) hayatını okuyorum.” diye belirtti.

Okuma yazma bilmeyen evin büyükannesine torunları kısa pasajlar okuyor. Büyükanne de salavatlarla Peygamber Efendimiz'i (sas) anıyor ve yarışmaya manevi destek oluyor. Kaybedeni olmayan yarışma için son başvuru tarihi 8 Mart'ta, sınavlar ise 19-22 Mart'ta olacak.