Türkiye Barolar Birliği'nin düzenlediği Hukukçular Arası Şiir Yarışması sonuçlandı. Adana Barosu üyesi Onur Ubay'ın ‘Saklambaç’ adlı şiiri birinci oldu. Aynı yarışmada Burcu Bahar Ecevit’in ‘Orada İnsanlık Yoktu’ Ahmet Gani Küçük’ün de ‘Çukurova’ adlı eserleri de yayınlanmaya değer bulundu. Adana Baro Başkanı Mengücek Gazi Çıtırık, yarışmada dereceye giren meslektaşlarını kutladı ve başarılar diledi.
Yarışmanın birinciliğini elde eden Onur Ubay, mutlu olduğunu belirterek, ‘Yıllardır bir seyyah gibi şiirin izini sürdüm. Yorulmadan, bıkmadan. Duyduğum her güzelliğe kulak verdim. Bu yolculukta kulağıma fısıldanan en güzel şeydi “aşk”. İşte bunu şiirini yazdım. Aldığım ilk ödül çok mutlu oldum. Geçen sene de ‘bulutları beklerken” isimli şiirim yayınlanmaya değer bulunmuştu.” dedi.
Burcu Bahar Ecevit de “Bu şiiri son dönemlerde giderek artan kadın cinayetleri ve kadına karşı yönelen şiddete karşı çok hassaslaştığım bir dönemde yazdım. Özellikle Özgecan cinayetinden çok etkilendiğim için yarışmaya böyle bir şiirle katılmak istedim. Bu şiirimi ona ve cinayetlere kurban giden tüm kadınlarımız ve kız çocuklarımız için atfediyorum. Dilerim, bu olaylar bir daha yaşanmaz.” şeklinde konuştu.
Ahmet Gani Küçük ise düşüncelerini şöyle ifade etti: “Şiire olan katkımızın devam etmesi ve şiire hak ettiği değeri vermemiz gerekiyor. Edebiyat, bir hukukçunun olmazsa olmazıdır. Şiirimizi yayımlamaya değer gören seçici kurul üyelerinin takdirlerine de ayrıca teşekkür ediyorum.”