Demokrat Parti(DP) Manavgat İlçe Başkanı Ahmet Bıyıklıoğlu, geçmişte merkez sağ partilerde politika yapan Cemil Çiçek, Vecdi Gönül ve Köksal Toptan gibi isimlerin AK Parti iktidarının hukuksuz uygulamaları karşısında seslerini çıkarmamasının şaşkınlığını yaşadığını söyledi.

Parti binasında açıklama yapan Bıyıklıoğlu, bir yılı aşkındır, siyasi iktidarın, hukuksuz uygulamalar ve antidemokratik yasaları geçirmesinde bir zamanlar Adalet Partisi(AP) ve Doğru Yol Partisi'nde(DYP) yol arkadaşlığı yaptığı ve hukukçu kimliğiyle sağ seçmenin vicdanı gördükleri Köksal Toptan'dan ses çıkmamasını yadırgadığını kaydetti.

Bıyıklıoğlu, siyasi iktidarın, başta Hizmet Hareketi olmak üzere kendisine muhalif olan herkese karşı yok etme savaşı başlattığını, vicdan sahibi olan herkesin devlet eliyle yapılan her türlü haksız ve hukuksuz uygulamalara 'dur' diyerek sesini çıkarması gerektiğini ifade etti.

AKP'ye sol cenahtan katılan Ertuğrul Günay, Erdal Kalkan ve Haluk Özdalga'nın hukuksuz ve antidemokratik uygulamalar karşısında istifa ederek tepkilerini gösterdiğinin altını çizen Bıyıklıoğlu, eski AKP'li Ertuğrul Yalçınbayır'nda her platformda haksızlıklar karşısında dik duruş sergileyerek sesini çıkartarak demokratik tepkisini gösterdiğini vurguladı.

Siyasi iktidarın, kendi yolsuzluk ve rüşvet suçlarını örtbas etmek için 90 yıllık cumhuriyetin tüm değer ve kazanımlarıyla oynadığını belirten Bıyıklıoğlu, haksızlıklar karşısında susan dilsiz şeytan olmamak için sağıyla soluyla tek vücut olunması gerektiğinin altını çizdi. Bıyıklıoğlu, şöyle konuştu:"Bunca hukuksuzluk ve antidemokratik uygulamaların hayata geçirildiği bir dönemde Cemil Çiçek ve Vecdi Gönül gibi siyasetçilerin halen AKP'de kalmasına şaşırıyorum. İktidar, iç güvenlik paketi yasalaşması için çalışırken hukukçu kimliğiyle tanıdığımız Köksal Toptan'ın hiç sesini çıkarmaması gerçekten çok şaşırtıcı. Tarih bu günleri yazıyor. Hemde çok güzel yazıyor. Haksız ve hukuksuz uygulamalar karşısında bugün seslerini çıkarmayanlar yarın çok utanacaklar. Bunu kimse unutmasın. " diye konuştu.