Iğdır Eğitim ve Dayanışma Derneği (IĞDER) tarafından düzenlenen 'Herkes O'nu Okuyor' yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Iğdır'da özel bir salonda gerçekleştirilen programa, radyocu ve sunucu Ahmet Bozkuş’un misafir olarak katıldı.
Ödül töreninde konuşan Iğdır Eğitim ve Dayanışma Derneği (IĞDER) Başkanı Süleyman Büyükmert, “Bizler ilk emri 'oku' olan bir dinin mensupları olarak maalesef çok az okuyoruz. İşte ‘Herkes O’nu Okuyor’ bu hastalığımızı yenmek için, hem Efendimizi tanıtmak için hem bize sevdirmek için başlatılan ciddi ve büyük bir kampanyaydı. Bu anlamda yarışmaya gösterilen ilgiden ciddi memnunluk duyuyoruz. Bu teveccüh, elbette Peygamber Efendimize (sav) duyulan sevginin, muhabbetin, duygulandıran bir tezahürüydü.” dedi.

Umre ödülü kazanan katılımcılar da sloganda olduğu gibi yarışmanın kaybedeninin olmadığına dikkat çekerek O’nu bir kez daha okuyup tanımanın mutluluğu içerisinde olduklarını vurguladı. Konuşmaların ardından, ödül sahiplerine ödülleri dağıtıldı.

Salonu dolduran kalabalık Kutlu Doğum programına katılana Ahmet Bozkuş’un , ‘semamızı aydınlatan yıldızlar’ albümünde yer alan şiirleri ve Hz. Hamza’dan Hz. Mus’ab bin Umeyr’e, Hz. Eyüp Sultan’dan Hz. Halid Bin Velid’e birçok sahabinin hikayelerini paylaştı.

Şiir ve ezgilerin sonunda ödül törenine geçilen program sonunda Iğdır il genelinde 43 kişiye çeşitli ödüller verildi.
Program Salatı Şeriflerle ve hatim duasının okunması ile son buldu.