Afyonkarahisar’ın İhsaniye ilçesinde jeotermal kaynak arama ruhsatının ardından sıcak su arama çalışmalarına başlanacak.

Termal kaynaklarla zengin olan Gazlıgöl termal bölgesinden sonra İhsaniye ilçesinde kaynak arama çalışmaları için izin alındı. İhsaniye Belediye Başkanı Şaban Çabuk, İl Özel İdaresinden aldıkları jeotermal kaynak arama izniyle İhsaniye ve çevresini kapsayan 4 bin 199 hektarlık alanda arama çalışması yapacaklarını söyledi. Başkan Çubuk, çalışmalardan olumlu sonuç alınması halinde ilçenin termal turizmde önemli bir merkez olacağına inandığını söyledi.

Bu konuda Afyon Jeotermal A.Ş (AFJET) Genel Müdürü Yusuf Ulutürk ile görüştüklerini belirten Çubuk, kendisinden jeotermal kaynak aramayla ilgili bilgi ve destek istediklerini kaydetti. AFJET’in şehir merkezinde 16 bin konutu ısıttığını ve çeşitli kuyular açtığını ifade eden Çabuk, sıcak suyun ilçenin gelişimi adına çok önemli bir kaynak olacağını kaydetti.

Zafer Bölge Havalimanına yakın olan ve yeni otobanın da ilçenin yakından geçeceğini ifade eden Çabuk, sıcak su bulunması halinde yeni otel yatırımlarının bu bölgede yoğunlaşabileceğini anlattı.