DSP Manavgat İlçe Başkanı Ahmet Çakmak, AK Parti'nin öfke, kin, nefret, ayrıştırma, bertaraf etme, yok sayma ve ötekileştirme şeklindeki siyasi söylemlerinin 'toplumda telafisi imkansız fay hatları' oluşturduğunu söyledi. Bu öfke ve nefret dilinin 12 Eylül 1980 askeri darbesi öncesinde bile yaşanmadığını belirten Çakmak, toplumun bir kesimini yok sayma anlayışının totaliter rejimlerin siyasi anlayışı olduğunu kaydetti.

Antalya Side'de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ile ilgili açıklama yapan Çakmak, son zamanlarda toplumda artan şiddet olaylarında AK Parti'nin öfke, nefret ve kin siyaseti söyleminin payının yüksek olduğunu ifade etti. Kadın cinayetlerinin toplumun kanayan yarası olduğunu ve bunun çözümünün de eğitimden geçtiğini belirten Çakmak, dünyayı şekillendiren ana gücün kadınlar olduğunun hiçbir zaman akıldan çıkarılmaması gerektiğinin altını çizdi.

13 yıllık AK Parti iktidarının sona erdiğini ve kronik sorunlara çözüm üretememesi sebebiyle ömrünü tamamladığının kaydeden Çakmak, siyasi iktidarın, halihazırda mevcudu muhafaza ettiğini, yeni Türkiye söylemlerinin ülke insanına moral değil, korku verdiğini vurguladı. Çakmak, şu açıklamada bulundu: "Ülkemizin içinde bulunduğu durumu ne Ahmet Davutoğlu, ne Abdullah Gül, ne de başka bir siyasi düzeltebilir. Sorun; AK Parti'nin misyonunu tamamlamasıdır. AK Parti, Türkiye'yi Avrupa Birliği'ne(AB) taşımak için girdiği ülkeyi yönetme yolculuğunun finalini çok kötü tamamladı. İleri demokrasi, üstünlerin hukuku diyerek halktan sandıkta üç defa tek başına yetki alan iktidar ortaya çıkan suç ve günahlarını örtme adına ülkeyi Orta Doğu'da Beşer Esed'in, Mısır'da Hüsnü Mübarek ve Irak'ta Saddam Hüseyin'in Baas tipi baskıcı bir rejimine dönüştürdü. AK Parti, 7 Haziran seçimlerinden galip çıksa da ülkeyi yönetemez. Hukuk yok edilerek, mizansen mahkemeler ihsas edilerek ülke yönetilmez. Biz ve ötekiler diyerek ülke yönetilmez. Yönetileceğini sananlar da yanılıyor."