CHP Manavgat İlçe Başkanı Ahmet Öztürk, AK Parti iktidarının yanlış dış politika, Avrupa ülkelerine efelenme, zamanında önlem almama ve krizlerini zamanında öngöremediği için turizmi darboğazda bıraktığını savundu.

Manavgat ekonomisinin çoğunluğunu turizm gelirleri oluşturduğunu belirten Öztürk, AK Parti'nin dış politikada sürekli yaptığı hataların bu sene turizm sektörünü zorda bıraktığını söyledi. Parti binasında açıklama yapan Öztürk, 220 bin yatak kapasitesine sahip Manavgat'ın son 20 yıl içinde ilk defa bu kadar sıkıntılı bir sezon geçirdiğini kaydetti. AK Parti'nin 13 yıl içinde turizm sektörünün sorunlarının çözümüne karşı hiçbir adımı atmadığını belirten Öztürk, Rus turizmindeki sıkıntının bir yıl öncesinden kendisini göstermesine karşı bakanlığın hiçbir önlem almadığını ileri sürdü.

Ülkede özgürlüklerin kısıtlanması, özgür basına yapılan baskılar, temel hak ve hürriyetlerin kısıtlanması ve kuşatma altında olması, tek adam devleti uygulamaları ve hukukun ayaklar altına alınmasının Avrupa ülkelerinde yakından takip edildiğinin altını çizen Öztürk, "13 yıl içinde AKP iktidarının bir turizm politikasının olmadığı görüldü. İktidarın antidemokratik uygulamaları ülke turizmine büyük zarar verdi. Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, bakan olduktan sonra Türk turizmin kalbi olan Antalya'ya 2 defa gelebildi. Turizmdeki sıkıntılar kendisini otel kapanması ve ücretsiz izinlerle gösterdi. Antalya genelinde 250 bin, Manavgat bazında 60 bin turizm çalışanı var. Turizmdeki darboğazın yegane sorumlusu AKP iktidarıdır. ITB Berlin Fuarı'na katılmayan ve Antalya'ya gelmeyen bir turizm bakanı Türk turizminin sorunlarına çözüm bulamaz." diye konuştu.