Muş İl Genel Meclisi, Hasköy ilçesinde bulunan 2 adet tekel deposunu 10 yıl süreyle çadır üretimi ve afet malzemesi depolama işi için Kızılay’a tahsis etti.

Muş İl Genel Meclisi, 2015 yılı yatırım programı Şubat ayı 2’inci toplantısını yaptı. Meclis Başkanı Ömer Çetinkaya başkanlığında oturumu açılan toplantıda 7 gündem maddesi görüşüldü. Açılış, yoklama ve geçmiş toplantı gününde alınan kararlara ilişkin tutanak özetlerinin okunmasıyla devam eden toplantıda Plan ve Bütçe İhtisas ile İmar ve Bayındırlık İhtisas Komisyon raporları gündeme getirildi.

Gündemin 5’inci maddesi olan mülkiyeti maliye hazinesine ait, İl Özel İdaresine tahsis edilen ve Hasköy ilçesinde bulunan 2 adet tekel deposunun Kızılay’a tahsis edilmesi görüşüldü. Gündem maddesi üzerine İmar ve Bayındırlık İhtisas Komisyonunun hazırladığı rapor, Meclise sunuldu. Komisyonun çalışması ile ilgili bilgi veren DBP İl Genel Meclis Üyesi Ümit Sakık, şunları söyledi: "İl Genel Meclisinin 09.01.2015 tarih ve 22 sayılı kararı ile İmar ve Bayındırlık İhtisas Komisyonumuz görevlendirilmiş olup, Mülkiyeti Maliye Hazinesine ait, İl Özel İdaresine tahsis edilen Muş ili Hasköy ilçesi sınırlarında yer alan 2 adet tekel deposunun 10 yıllığına Kızılay’a tahsisi söz konusudur. Komisyonumuzca yapılan araştırmalar ve incelemeler neticesinde 5302 sayılı İl Özel İdaresinin 10. maddesinin (f) bendi gereğince, Hasköy ilçesi sınırlarında yer alan 2 adet tekel deposunun çadır üretimi ile afet malzemesi depolama işi için kullanılması ilimiz için faydalı olacağı düşünülerek, tekel deposunun 10 yılığına Kızılay’a tahsisi komisyonumuzca uygun görülmüştür."

Açıklamadan sonra AK Parti ve Demokratik Bölgeler Partisi Meclis üyelerinin oy birliğiyle 2 adet deponun tahsis edilmesine karar verildi.