Şanlıurfa’nın Birecik İlçesi Kapalı Spor salonunda Anadolu İmam Hatip Lisesi, Kız Anadolu İmam Hatip Anadolu Lisesi ve 20 Nisan İmam Hatip Ortaokulunun organizesi ile yapılan Kutlu Doğum programı, yoğun bir katılımla gerçekleşti.

Programın açılışında konuşan Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Ali Işık, “Gönüllerin Efendisi Hz. Muhammed (sav) 1400 yıl önce veda hutbesinde insanlığa canlarının, mallarının, namuslarının dokunulmaz olduğunu, bir sömürü yolu olan faizin her çeşidi ve kan davalarını kaldırdığını, Allah (c.c)’ın bir emaneti kadınların ve kadın haklarının gözetilmesi gerektiğini, insanların bir tarağın dişleri gibi müsavi olup hiç birisinin diğerinden üstün olmadığını, üstünlüğün Allah (c.c)’a hakkıyla kulluk edip O’nun rızasını kazanmak ve azabından sakınmak olduğunu ve Allah (c.c) katında en kıymetli olanın Allah (c.c)‘a en çok saygılı olan kişi olduğunu ifade ederek insanlığın onurunu korumayı temel hedef edinmiştir“ dedi.

Programa öğrencilerin okuduğu hadisler, şiirler ve tiyatro gösterisi ayrı bir renk kattı. Program tüm alanlarda dereceye giren öğrencilere hediye takdimi ile son buldu.