Bursa İnegöl'de faaliyet gösteren Eğitim Sevenler Derneği (İNESDER) ilçede bulunan ilkokul, ortaokul ve lise öğretmenlerine İzmir Gediz Üniversitesi'ni tanıtmak amacıyla gezi düzenledi.

Üniversite yönetiminin derneğe yaptığı ‘Üniversitemizi tanıyın’ davetini geri çevirmeyen İNESDER üyeleri, Gediz Üniversitesi araştırma görevlilerinin rehberliğinde üniversiteyi gezerek bilgi aldı. Üniversite hakkında bilgi veren araştırma görevlileri, “Gediz Üniversitesi’nin hedefi, öğrencilerin akademik gelişimi yanısıra sosyal ve kişisel açıdan da gelişimini sağlamaktır. Bu amaçla, sunulmakta olan eğitim ortamı, öğrencileri akademik açıdan en üst düzeye ulaştırmaya çalışırken onları sosyal, sportif, kültürel ve düşünsel açıdan da zenginleştirecek niteliktedir. Üniversitemiz kampüslerinde öğrencilerimizin kültürel, sanatsal ve sportif etkinlikleri için ortam hazırlamakta ve imkânlar sunmaktadır. Amacımız; öğrencilerin kişisel gelişimlerine katkı sağlamak, onların toplumla barışık, özgüven sahibi bireyler olarak yetişmelerine katkıda bulunmaktır.” dediler.

Gezi hakkında konuşma yapan Dernek Başkanı İsmail Kuş ise şöyle konuştu: “Üniversite yönetiminin derneğe yaptığı 'üniversitemizi tanıyın daveti' üzerine Gediz Üniversitesi'ne geldik. Araştırma görevlilerinin rehberliğinde okulu tamamen gezinerek detaylı bilgiler aldık. Yapılan gezi öğretmenlerimizin okul hakkında öğrendiklerini öğrencilere aktarmaları konusunda çok faydalı olacağını düşünüyoruz. Emeği geçen okul yönetimine ve geziye katılan öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.”