Bu sene 13’ncüsü düzenlenen “Infomatrix 2015” Bilişim Proje Yarışması’nda dereceye giren öğrenciler, Almatı Süleyman Demirel Üniversitesi’nde düzenlenen görkemli bir törenle ödüllendirildi.

Yarışmada 30 ülkeden 200'ün üzerinde genç bilişimci, geliştirdikleri birbirinden ilginç projelerini sergilemişti. 4 gün boyunca devam eden olimpiyatlarda ev sahibi Kazakistan 5 kategoride 20 altın, 42 gümüş, 55 bronz madalya ile toplamda 117 madalya alarak kırılması zor bir rekora imza attı.

Olimpiyatlara Türkiye’den katılan okullar 4 altın, 7 gümüş ve 9 bronz madalya ile toplamda 20 madalya ile yarışmanın genel kategorisinde ikinci ülke oldu. Olimpiyatlarda Ereğli Fatih Fen Lisesi öğrencilerinden M. Ömer Bokaç ve Hüseyin Sevim, Eskişehir Gülbahar Lisesi öğrencilerinden Ayşe Beyza Abacı ve Fatma Aygül Keskin altın madalya aldı.

Yarışmada ; Tacikistan 2; Endonezya 2; Kırgızistan 2, Ukrayna 2 ve Azerbaycan 2 altın madalya ile ülkelerine dönerken, Somali, Irak ve Afganistan’dan gelen öğrenciler de birer altın madalya kazandı. Hayatı kolaylaştıran sosyal projelerden, güreşen robotlara, insansız hava araçlarından, eğitici programlara kadar yüzlerce projeyle yarışan genç yetenekler, dereceye girebilmek için büyük çaba harcadı. Süleyman Demirel Üniversitesi tarafından düzenlenen İnfomatrix 2015, bu sene de birbirinden ilginç projelerle dikkat çekti.

Kazakistan Milli Eğitim Bakanlığı ve Kazakistan Teknoloji Enstitüsü'nün de desteği ile düzenlenen olimpiyata bu sene 30 ülkeden 200’ün üzerinde öğrenci yarıştı. Kazakistan’da üçüncü kez düzenlenen bu organizasyonda programcılık, bilgisayarla sanat, sistem kontrol, dijital içerik, kısa film ve mini sumo robot yarışı kategorilerini kapsayan projeler sergilendi. Finallerinde proje sahibi öğrenciler, fuarda çalışmalarını tanıttıktan sonra her biri kendi alanlarında uzman jüri üyelerine çalışmalarını takdim etti.