Muğla'nın Marmaris ilçesinde banka kredilerini ödeyemeyen milyoner bir işadamı, tefecilerin tuzağına düştüğü iddiasıyla, parasını, lüks arabaları ve gayrimenkulleri geri alabilmek için hukuki mücadele başlattı.

Marmaris'in bir dönem sayılı işadamlarından olan kuyumcu Kadir Akbaş, ekonomik krize düşünce kendisine el uzatan tefecilere yakasını kaptırdığını söyledi. Yaklaşık 7 milyon lirasını kaptırdığını iddia eden işadamı, bir dönem lüks otomobillere binerken şimdi kiralık motosiklete bindiğini ifade etti. Bir zamanlar sahip olduğu kuyumcu dükkânı, döviz bürosu, ekmek fırını, evleri, arsaları ve otomobilleri kaptırdığı iddiasında bulunan Akbaş, şimdi Denizli ve Marmaris'te bulunan M.P., H.Ç., M.Ç., A.K., E.C., M.Ü. ile A.M.'ye karşı tefecilik, ölümle tehdit, nitelikli yağma, hakaret, hürriyetten yoksun bırakma ve ayrıca birden fazla kişiyle dolandırıcılık davası açtığını söyledi.

'ARKADAŞIM YÜZÜNDEN TEFECİLERİN ELİNE DÜŞTÜM'

2013 yılında bir arkadaşı tarafından 2 milyon lira dolandırılınca bankaya borçlarını ödeyemez hale geldiğini anlatan Kadir Akbaş, "Denizli'de M.Ü. isimli kişiden faizle aldığım parayı ödeyemeyince bu kez Marmaris'te bulunan H.Ç. ile M.Ç. isimli kişilerden faizle para aldım. Bu kişilere borcumu ödeyemeyince 3 milyon değerinde üç arsamı tehditle elimden aldılar. Tefeciler, sahip olduğum tüm servetimi elimden aldı. Yaklaşık 7 milyon liralık gayrimenkulü tefecilere kaptırdım." iddiasında bulundu.

Öte yandan avukatı Salih Alat, açtıkları dava sebebiyle Akbaş ve ailesinin ölümle tehdit edildiğini söyledi. Alat, borcunu fazlasıyla ödeyen müvekkilinin bütün mal varlığını tehditle elinden alanlara karşı hukuk mücadelesi başlattıklarını kaydetti.

Suçlananlardan H.Ç. ise, "Ben Kadir Akbaş'ı tanımam. Arkadaşlarla teknede yemek yiyorduk. Akbaş, bir arkadaşımla geldi. O güne kadar kendisini hiç görmedim. Arkadaşım, Akbaş'ın işyerini satılığa çıkardığını söyledi. 600 bin liraya anlaştık. Bir gün sonra gelip büromda parayı aldı. Bana iş yeri diye sattığı yerin daha sonra ev olduğunu öğrendim. 200 bin liralık evi bana iş yeri diye 600 bin liraya satmış." diyerek hakkındaki iddiaları kabul etmedi.