Saksonya Başbakanı Stanislaw Tillich’in İslam’ın Almanya’ya ait olmadığı yönündeki sözleri tepki topladı. Yeşiller’den Volker Becker, Tillich’in sözlerinin Almanya’da yaşayan Müslüman ve Müslüman olmayan toplumun huzur içinde birlikte yaşamasına katkı sağlamadığını söyledi.

Beck, "Müslümanın mı yoksa İslam’ın mı Almanya’ya ait olduğu veya Kur’an’ın kitaplığa ait olduğu yönündeki tartışmaların sadece bir mesajı vardır. Bu mesaj da bizi bir adım daha ileri götürmeyen ‘Biz sizi istemiyoruz‘ mesajıdır." dedi. Sürekli tekrar eden bu aşağılama ritüellerine bir son vermek gerektiğine işaret eden Beck, Almanya’daki büyük İslami kuruluşların Brandenburg Kapısı'ndaki uyarı nöbetiyle şiddete karşı tavrını ortaya koyduğunu dile getirdi. Tillich, Müslümanların Almanya’ya hoş geldiğini ve inançlarını özgürce yaşayabileceğini söylemiş, ancak İslam’ın Almanya’ya ait olmadığını eklemişti.

Bu arada Tillich, Almanya’nın doğu eyaletleri gibi daha fazla göçten yana. Saksonya Başbakanı Stanislaw Tillich (CDU), Thüringen Başbakanı Bodo Ramelow (Sol Parti) ve Saksonya-Anhalt Başbakanı Reiner Haseloff gibi doğuya daha fazla göçten yana tavır koyan Tillich Welt am Sonntag gazetesine yaptığı açıklamada, "Ülkeye göçmen almalıyız. En çok göç ihtiyacı olan bölge ise doğu." dedi.